Rocket League: Észak-Amerikában és további 3 régióban a hétvégén rajtol el az RLCS 21-22-es szezonja

Rocket League: Észak-Amerikában és további 3 régióban a hétvégén rajtol el az RLCS 21-22-es szezonja

Óceániában és Délkelet-Ázsiában cikkünk írásakor már el is kezdődtek a küzdelmek, de Észak-Amerika legjobbjait is figyelemmel követhetjük.

2021. október 15-én az első őszi eseménnyel elkezdődik a Rocket League Championship Series (RLCS) 2021-22-es szezonja. A nyílt selejtezőket követően fény derült az első résztvevő csapatokra Észak-Amerika, Délkelet-Ázsia, Óceánia, illetve a Közel-Kelet és Észak-Afrika régiókban.

Mindegyik régióban 16 csapat vehet részt a regionális eseményen, ahol a versenyző felek egy nagy, svájci rendszerű csoportban szerepelnek. Innen a legjobb 8 csapat juthat be egy egyenes kieséses rájátszásba, ahol kiderül, mely csapat nyeri meg az első regionális eseményt.

Észak-Amerikában a több szakaszból álló selejtezőket elsőként a FaZe Clan, az NRG Esports, a G2 Esports, a Spacestation Gaming, a Team Envy, a Ghost Gaming, a Torrent és a Shopify Rebellion csapatai abszolválták, de sikerült a kvalifikáció többek között a Rogue-nak, a Version1, és az RLCS X végeztével a székhelyét Dél-Amerikából áthelyező True Neutralnak. Magyar idő szerint péntek 19:00 órakor kezdődik a csoportkör 1. fordulója, amelynek az alábbi csapatok lesznek a résztvevői:

Az észak-amerikai 1. őszi regionális esemény résztvevői (forrás: Liquipedia)

Óceániában cikkünk írásakor már elrajtolt a csoportkör. A továbbjutást elsőként a Ground Zero Gaming és a Renegades tudta kiharcolni, a többi csapat jelenleg is küzd a legjobb 8-ba kerülésért. Óceániában az alábbi csapatok harcolták ki a részvételi lehetőséget:

Az óceániai 1. őszi regionális esemény résztvevői (forrás: Liquipedia)

Délkelet-Ázsia, valamint Közel-Kelet és Észak-Afrika viszont első alkalommal vesz részt a legnagyobb nemzetközi Rocket League verseny körforgásában. Előbbi régióban széles skálán mozog a kvalifikált játékosok nemzetiségei: India; Indonézia; Malajzia; Szingapúr; Fülöp-szigetek. Utóbbi régiót viszont nyomasztó fölényben "dominálja" Szaúd-Arábia, mindösszesen 3 játékos nem ebből az országból származik. Délkelet-Ázsiában magyar idő szerint pénteken 11:00 órakor, míg a Közel-Kelet és Észak-Afrika régióban 17:00 órakor veszi kezdetét az 1. forduló.

A délkelet-ázsiai 1. őszi regionális esemény résztvevői (forrás: Liquipedia)

A közel-keleti és észak-afrikai 1. őszi regionális esemény résztvevői (forrás: Liquipedia)

Az egyes régiók küzdelmei az alábbi Twitch-csatornákon követhetőek figyelemmel élőben:

Európában, Északkelet-Ázsiában, Dél-Amerikában és Közép- és Dél-Afrikában a jövő hétvégén rajtol el az első esemény, ezen régiókban ezen a hétvégén a csoportkörért vívandó nyílt selejtezőket rendezik meg.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!