Elrajtolt a K&H MN3B Őszi Rocket League Liga, ezek az eredmények születtek az 1. fordulóban

Már a legelső párharcon kimaxolták a csapatok a mérkőzések számát.

2021. október 16-án és 17-én kezdetét vette a Hungarian Open 2021-22: K&H Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság Őszi Rocket League Ligájában az első osztály csoportköre is. Összesen 8 találkozón követhettük figyelemmel a csapatokat, néhány együttest ráadásul két összecsapáson is képernyőn láthattunk.

KmK Esport vs. Exhelp Gaming

Ugyan benne volt a meccsben, hogy a nyitómeccs izgalmai miatt kicsit görcsösebben játszanak a csapatok, azonban egy gyors gólváltással jelezték is a megmérkőző felek, hogy erről szó sincs. Felváltva forogtak veszélyben a kapuk, az első mérkőzésen azonban a KmK tudott nyerni. A további két mérkőzésen viszont ellentmondást nem tűrően játszott az Exhelp, és megfordították az állást. A KmK Esport ellenben meg tudta rázni magát a folytatásban és ezen játékukra már nem találta az ellenszert az Exhelp Gaming.

Végeredmény

KmK Esport 3 - 2 Exhelp Gaming (2-1 (+0:29), 0-3, 0-2, 4-1, 5-2)

Team Plague vs. Exhelp Gaming

Javítási lehetőség előtt állt az Exhelp az iménti vereségét követően, és vezetést is tudott szerezni az első mérkőzésen, a Team Plague azonban a hajrában fordítani tudott. A második mérkőzésen nagyon hamar 3 gólos előnybe került az Exhelp Gaming, és vezetésüket sokáig is tartották, azonban a ki nem kényszerített hibák hatására előnyük eltűnt, a Plague pedig további két góllal ismét fordított, így már 2-0-ra vezetett. A harmadik találkozón végül teljes mértékben a Team Plague akarata érvényesült, így lezárták az összecsapást.

Végeredmény

Team Plague 3 - 0 Exhelp Gaming (3-1, 5-3, 3-1)

SPÁRTAIAK vs. Alcohol Damaged Penguin Squad

Érdekes forgatókönyv valósult meg az első két összecsapáson, ugyanis rendre az a csapat tudta megnyerni ezeket a meccseket, amely jóval kevesebbszer kísérletezett kapuralövéssel. Először az ADPS örülhetett, de a második mérkőzésen már a SPÁRTAIAK csapata tudott többször betalálni. A harmadik meccstől megszaporodtak a ki nem kényszerített hibák az ADPS részéről, ezeket pedig büntette a SPÁRTAIAK csapata. A negyedik mérkőzésen jobban tudtak játszani a pingvinek, de az összesítésbeli egyenlítést már nem tudták kiharcolni.

Végeredmény

SPÁRTAIAK 3 - 1 Alcohol Damaged Penguin Squad (1-2, 4-2, 3-0, 2-1)

Spirit Gaming vs. Illés Akadémia Spirit

Dekoncentráltnak tűnt már az első másodperctől kezdve az Illés, a Spirit Gaming pedig hamar 3 gólos előnybe tudott kerülni, amelyből egyet a végéig meg is tudtak őrizni. A második mérkőzésen aztán rákapcsolt az előnyben lévő Spirit Gaming, 1 perc játék után már 4 góllal vezetett, a játékidő lejártáig pedig ez a különbség még nagyobb lett. 0-2 arányú hátrányban a harmadik meccsen kockáztatott az Illés, és a vezetést meg is tudták szerezni, de a meccs derekára fordított a Spirit Gaming, több találat pedig nem esett már.

Végeredmény

Spirit Gaming 3 - 0 Illés Akadémia Spirit (4-3, 7-2, 2-1)

SPÁRTAIAK vs. Illés Akadémia Spirit

Nem látszódott egyáltalán az Illés játékán semmiféle idegesség az előbbi vereséget követően, ráadásul úgy tűnt, mintha össze is tudták volna szedni magukat, jobb teljesítményt láthattunk tőlük. A helyzetkihasználás azonban nem volt az igazi a csapat részéről, a SPÁRTAIAK-tól viszont annál inkább: az első meccset magabiztosan, a másodikat viszont hosszabbítást követően nyerték meg. A harmadikon ismét kockáztatott 0-2-es hátrányban az Illés, de nem sikerült szépíteniük sem.

Végeredmény

SPÁRTAIAK 3 - 0 Illés Akadémia Spirit (3-1, 3-2 (+0:24), 2-1)

MTK Budapest vs. Afterglow Esport

Agresszívan kezdett az Afterglow rögtön az első mérkőzésen, viszont az MTK számára úgy tűnt, ismeretlen fogalom a kihagyott gólhelyzet, és nagy arányban tudta nyerni az első mérkőzést. A második találkozó hasonló mederben zajlott le, az Afterglow támadásait ki tudta védekezni az MTK, fordítva viszont ez már nem így történt. A harmadik meccsen 6-2-es MTK vezetésnél úgy tűnt, gyakorlatilag eldőlt a szett, de az Afterglow nem így gondolta: 1 perc alatt sikerült visszajönniük 4 gólos hátrányból, a hosszabbításban viszont az MTK tudott betalálni.

Végeredmény

MTK Budapest 3 - 0 Afterglow Esport (5-1, 5-1, 7-6 (+0:06))

Future Esports vs. DVTK Vikingek

Első másodpercétől kezdve magas színvonalú küzdelmet láthattunk a csapatoktól, és bár többször kényszerült védekezésre a DVTK, így is komoly veszélyt tudtak kifejteni a Future Esports kapujára. Az első mérkőzés végül utóbbi csapaté lett, ez azonban mintha még jobban felpörgette volna a DVTK-t a második meccsre, amely már jóval szorosabban alakult, hosszabbítás döntött végül, a Future Esports javára. A harmadik mérkőzésen már nagyobb arányú különbséggel tudtak nyerni, a DVTK viszont végig egyenrangú ellenfél tudott lenni.

Végeredmény

Future Esports 3 - 0 DVTK Vikingek (3-1, 3-2 (+0:28), 7-2)

WiLD MultiGaming vs. Scoopididup

Hasonló harciassággal lépett pályára a Scoopididup, mint tette előbb a DVTK, sőt a vezetést is meg tudta szerezni. Az egyenlítés nem váratott magára sokáig, és a mérkőzést eldöntő gólokra is az utolsó percig kellett várni, ezeket a WiLD lőtte be. A második mérkőzésen akadozott a Scoopididup játéka, nagyobbrészt a WiLD akarata érvényesült és nagy arányban növelték előnyüket. A harmadik meccsre aztán még jobban felpörgött a Scoopididup, és volt is esélyük szépíteni a szettben, a WiLD viszont 2 másodperccel az idő lejárta előtt eldöntötte a meccset.

Végeredmény

WiLD MultiGaming 3 - 0 Scoopididup (4-1, 4-0, 3-2)

A csoportkör 2. fordulója október 23-án és 24-én kerül megrendezésre, a mérkőzéseket a HungarianRLTournaments Twitch-csatornáján tudjátok élőben is követni.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!