Riot Games: "Csapatunk néhány lépéssel a cheat-fejlesztők előtt jár"

Többféle módon is igyekezné visszaszorítani a csalók számát a fejlesztőgárda.

Legyen szó bármilyen online kompetitív játékról, biztosan találkozott már mindenki olyan játékosokkal, akik a sportszerű játékra fittyet hányva tisztességtelen előnyre szeretnének szert tenni. Minden kiadónak komoly fejfájást tud okozni, milyen eszközökkel lehet minimalizálni a csalásprogramokat használó felhasználók számát, a Riot Games pedig egy blogposztban számolt be, milyen lépéseket tennének a továbbiakban ennek érdekében.

A blogposztban kitértek a VALORANT Champions Tourra is, amely a szerző szerint "nagyon jól ment", az esemény során pedig folyamatosan figyelték a visszajelzéseket már a nyílt selejtezőktől kezdve. Elismerte, hogy a játék növekvő népszerűsége a csalásprogramok készítőinek is ideális célpontot adhat, figyelembe véve azt is, hogy változnak a "csalási szokások". Jelenleg a legnépszerűbbek a hardveres cheatek, ami azt jelenti, hogy a program egy külső egységen van, így próbálják megkerülni a játék védelmét.

Az viszont sajnos egy örök törvény, hogy csalók mindig is voltak, vannak és lesznek is a játékban. Reményüket fejezték viszont ki affelől, hogy elegendő időt szántak arra, hogy a jelenlegi szint a lehető legalacsonyabb, illetve igyekeznek megtalálni az egyensúlyt akközött, hogy a játékélmény megfelelő legyen, a játékosok rankja a tudásukat mutassa, ne pedig azt, hogy "ki mennyit volt hajlandó fizetni egy szoftverért", illetve hogy egy lépéssel a cheat-készítők előtt tudjanak járni.

Act III-ra és Episode 4-re ellenben szeretnék tovább fejleszteni a Vanguardot, hogy az még hatékonyabban működjön. Egy példát is felhoztak: Episode 2-ben egy olyan módszert fedeztek fel, hogy nem az a játékos csalt, aki magas rankra akart eljutni, hanem egy másodlagos felhasználón csinálta ezt egy barát / csapattárs, akivel egy partiban voltak és ugyan utóbbi felhasználó végül ki is lett tiltva, de az előbbi megtarthatta a rankját. Ennek felismerése óta ezt jobban monitorozzák, de mellette folyamatosan figyelik azt is, milyen más megoldásokkal igyekeznek élni a csalók.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!