Így gratulált Putyin a TI10-es világbajnokságot nyerő Dota 2-es Team Spiritnek

Ez a Vladmir's Offering, pontosabban Vlagyimir ajándéka pusztán egy levél volt a bajnokok felé, mindenesetre ez is felbecsülhetetlen.

Vlagyimir Putyin orosz elnök hivatalosan is gratulációját fejezte ki a Team Spiritnek, miután a Dota 2-es együttesnek sikerült megnyernie a The International 10. tornáját. Az üzenetet a Kreml hivatalos honlapján tették közzé. A levélben dícséri a csapatmunkát, a bátorságukat, és rátermettségüket, illetve különös figyelmet fordított Jaroslav „Miposhka” Naidenov csapatkapitány vezetői képességeire.

A Team Spirit csapatában egyébként rajta kívül még a mides Alexander „TORONTOTOKYO” Khertek, és az offlaner Magomed „Collapse” Khalilov orosz állampolgárok. Míg Illya „Yatoro” Mulyarchukra és Miroslaw "Mira" Kolpakov Ukrajnából származik. Az, hogy az orosz szervezet igazából esélytelenként vágott neki a világbajnokságnak, mégis sikerült felérniük a csúcsra, hatalmas eredmény a kelet-európai Dota 2 régiónak. A TI10-en diadalmaskodó Team Spirit hosszú idő után az első CIS (Független Államok Közössége) együttes, amelyiknek sikerült elhódítania az Aegist, ez korábban 2011-ben még a Na'Vi-nak jött össze rögtön az első versenyen.

"Kedves barátaim!

Gratulálok a megérdemelt győzelemhez a The International 2021 Dota-2 világbajnokságon. A történelem során először sikerült a Team Spiritnek, egy orosz csapatnak megnyernie ezt a rangos versenyt. Szép munka!

A döntő felé vezető úton kiemelkedő vezetői képességekről és szolidaritásról tettetek tanúbizonyságot, és a mindent eldöntő párharcokban, amely valódi ügyességi és erőpróba volt számotokra, sikerült végig összpontosítanotok és megragadnotok a kezdeményezést az erős ellenfelekkel szemben a legfontosabb pillanatokban. A gyakorlatban is bebizonyítottátok, hogy sportolóink mindig célorientáltak és képesek bármilyen csúcs meghódítására.

További sok sikert és minden jót kívánok.

Vlagyimir Putyin"


Nem valószínű, hogy Putyint érdekli a Dota 2, de gyakori, hogy az orosz elnök gratulál a nemzetközi szinten jól teljesítő orosz sportolóknak. Ráadásul a Team Spirit 18 millió dolláros fődíja túl nagy volt ahhoz, hogy figyelmen kívül hagyja Oroszország legmagasabb rangú politikusa. Egyébként nem ez az első alkalom, hogy Vlagyimir Putyin támogatását fejezi ki a profi videójátékozást illetően. 2020-ban arra buzdította az iskolákat, hogy az e-sportot építsék be a tanrendbe, mint választási lehetőség.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 
 

Borítókép forrása: dexerto.com

Kövess Minket!