Újabb nemzetközi verseny selejtezője vár a magyar Dota 2 válogatottra

Újabb nemzetközi verseny selejtezője vár a magyar Dota 2 válogatottra

Magyarország az A csoportba került, és két ellenféllel szemben kell bizonyítani a továbbjutás érdekében ezen a hétvégén.

Miután összeállt néhány hete a magyar válogatott Dota 2-ben és részt vett a 13. IeSF világbajnokság kelet-európai selejtezőjében, egy újabb kvalifikáció vár az ötösre. A Global Esports Games regionális selejtezőjében 16 ország vesz részt, és közülük csak 1 utazhat majd a decemberi offline döntőre, Szingapúrba. A magyar válogatott tagjai: Solar, Lowskill, Khealim, Drizzt, Zen.

Hazánk az A jelű négyesbe került, ahol Moldova, Szíria és Líbia legjobbjai várnak ránk, bár utóbbi együttes végül visszalépett, így itt csak 3 csapat mérkőzik meg az első helyért. Ez azért fontos, mert a csoportokból csak a végső győztes folytathatja tovább a rájátszásba a versenyzést. A csoportkörben BO2-ben mindenki játszik mindenki mindenkivel.

A magyar válogatott menetrendje a GeG-en:

  • Október 22. péntek - 17:00 Magyarország vs Moldova
  • Október 23. szombat - 14:00 Magyarország vs Szíria

Egyik országról sem lehet sokat tudni Dota 2 terén, de azért Moldovának van egy híres játékosa, Save ugyanis a Virtus.Pro tagja, de ő nem lesz ott a keretben. A FaceIT-en megtartott válogató verseny információi alapján a 4CHANMD TEAM-et alkotó ötös küzd majd Moldováért: CloudStrife, Arrabella21, Artdy, boginia777 és firefly32. Miközben Szíriából a Syrian Dream képviselheti hazáját, miután 3:0-ával elintézte a Corona Gaminget a nemzeti selejtező fináléjában: DragonSoul, iLOVEtoBUYBACK, smasher, ScorpDota, Darknes$z lesz ott ellenünk, ha minden igaz.

Ha a magyar együttes továbbjut, akkor vasárnap a playoffban folytathatja és harcolhatja ki a szingapúri döntőre az utazást. A mérkőzéseket élőben közvetítjük a twitch.tv/esport3tv csatornáján, illetve Facebookon is.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 
 

Kövess Minket!