Hirdetés

Ők alkotják a magyar Dota 2 női válogatottat és így készülnek az első versenyükre

A Global Esports Games selejtezőjében Nagy-Britannia hölgyei ellen mérkőznek meg először, és egy interjúból kiderül most az is kiderül mi zajlik a magyar csapat háza táján.

Hirdetés

A HUNESZ jóvoltából létrejött a magyar esport válogatott, amely több játékban és több eseményen is képviseltette már magát. Most azonban a Dota 2 kapja a fókuszt, hiszen nem csak a fiúk érhetnek el remek eredményt Izraelben, miután egy wildcard meghívást követően kiutazhatnak a 13. IeSF világbajnokságra, de a Global Esports Games keretein belül egy női válogatott is összeállt. A MadFairies azonban több, mint egy most verbuválódott együttes, a lányok ugyanis már egy ideje együtt gyakorolnak, és mint kiderült jóval többet jelent ez számukra, mint hobbi. A csapat kialakulásáról és létrejöttéről Kosztolányi Rita, a Mad Fairies/válogatott stand-in játékosa és menedzsere osztott meg néhány gondolatot velünk:

"Nekem óriási megtiszteltetés volt a felkérés, hogy állítsam össze a lány csapatot. Tudtam, hogy nem lesz könnyű, hiszen kevés a lány játékos, még kevesebb, aki úgymond aktív a közösségen belül. Reméljük ez a jövőben meg fog változni, ezért is dolgozunk keményen. Illetve inspirálni szeretnénk másokat, hogy vágjanak bele és kezdjenek el Dotázni. Első gondolatom Candy volt, ő pedig rögtön igent mondott. Mindkettőnkben közös a közösség és a játék szeretete, az örök jókedv, így ezt szeretnénk képviselni. Elindult a válogató, és rövid idő alatt összeállt a csapat. Azóta együtt játszunk, minden nap van edzés, személyes és csapat is. Tudjuk, hogy nem vagyunk magas mmrű játékosok, de a lelkesedésünk és az optimizmusunk határtalan. Szeretnék hosszú távra tervezni, bármi is legyen a selejtező eredménye. Emellett rengeteg segítséget kapunk a közösségtől, amiért nagyon hálásak vagyunk!"

A csapat pedig rajta kívül az alábbi ötösből áll:

Falewel:

"Geek vagyok, és szeretek játszani! Nagyon régen kezdtem neki a DotA2-nek a barátaimmal, és főleg egymás ellen toltuk. Imádtam, hogy minden meccs – még ugyanazokkal a hősökkel is – teljesen más lehet. Aztán kihagytam néhány évet, de találkoztam egy sráccal, aki szintén szeretett DotA2-vel játszani, és megtanított, hogyan legyek jobb support játékos. Ez a srác most a férjem. ^.^ Az elmúlt években rövidebb-hosszabb szünetekkel ugyan, de ez a játék lett az, amihez mindig visszatérek, az élvezet, az elégedettség és a szórakozás miatt."

Minhwa:

"Az én nevem Vanda és 17 éves vagyok. Budapesten élek édesanyámmal és öcsémmel. Közgazdaságtant tanulok franciául. 2020 februárjában kezdtem el játszani a Dota 2-vel, és azóta is imádom. A Dota 2 rengeteg barátot adott nekem, akik mindig fel tudják vidítani a napomat, és egy meccs mindig jó alkalom a kikapcsolódásra. Nagyon hálás vagyok a csapatomnak, és szeretek velük játszani. Remélem még sokat tanulhatunk együtt.

Foxi:

"A nevem Foxi, 22 éves vagyok, és a MadFairies stand-in játékosa vagyok. 2015-ben kezdtem el játszani, de 2017-ben abba hagytam, azonban 2019-ben mégis elkezdtem újra. Ekkor vágtam bele a versenyszerű játékba. Leginkább miden szoktam játszani, de az utóbbi időben inkább áttértem a soft support pozícióba. Úgy érzem a legjobb számomra az, amikor segíthetek másoknak, illetve ha killeket szerzünk a rotálás során. Természetes ösztöneim alapján választom ki a hőseimet, melyek általában sokat segítenek a csapatharcok során. A tudásom nagy része autodidakta, de a profi meccsek megtekintése is hasznos számomra."

KisCsaj:

"2013-ban kezdtem el játszani, és már volt néhány aktív év a hátam mögött, de egy nagy szünet után tértem vissza a lánycsapatba. Alkalmi játékos voltam, de mindig pozitívan állok hozzá minden meccshez, így még a vereségeket is tudom értékelni. Sok-sok feedelés és trollkodás után most már profibb szemlélettel tekintek a játékra. Hatékonyan szeretném segíteni a csapatomat, és remélem ez többé-kevésbé sikerülni fog."

Candy - társalapító:

"A legtöbben Candyversium vagy Candy néven ismerhetnek. Különféle játékokat szoktam streamelni Twitchen, de szabadidőmben leginkább Dota 2-vel játszom. 2010 óta nyüstölöm a Dotát, és a kapcsolatom a játékkal olyan, mint egy házasság. Néha jó, néha bonyolult, néha szükségem van egy kis pihenőre, de mindig visszatérek hozzá. Leginkább szólóban játszom, supportként. A legutolsó kihagyásom után ismerkedtem meg Ritával, aki szintén magyar Dota 2 streamer, és miután sokszor kiküldtek a konyhába szendvicseket készíteni, egy Dota 2 lánycsapatban találtam magam."

A lányok először Nagy-Britannia ellen mérkőznek meg, méghozzá November 7-én. A párharc győztese pedig kiutazhat Szingapúrba a négyes döntőre, melyet majd decemberben tartanak meg. Az is kiderült az előzetes információk alapján, hogy a csapat komolyan készül a megmérettetésre, és még edzőjük is van DAndras személyében. Egy 18 éves játékosról van szó, aki már 8 éves kora óta foglalkozik a Dota 2-vel, de komolyabban csak 2014-óta tolja, bár volt egy hosszabb megszakítása 2015-16-ban, viszont 2019-et követően nagyobb fordulatra kapcsolat és sikerült elérnie az immortal szintet, és most minden tudásával igyekszik fejleszteni a lányokat az edzések során.

De hogy milyenek az edzések, milyen módon készülnek a csajok, mennyire működik a csapategység, melyek a kedvenc hőseik, milyen versenytapasztalatokkal rendelkeznek és hogy mit jelent számukra a válogatottság? A következő oldalon olvasható interjúból kiderül.

A KÖVETKEZŐ OLDALON FOLYTATÓDIK A CIKK!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés