Rocket League: 24 órás jótékonysági mérkőzés a környezetvédelemért

Rocket League: 24 órás jótékonysági mérkőzés a környezetvédelemért

Az előzetesen kitűzött összegnél jóval többet sikerült összegyűjteni jótékony célra.

2021. november 9-én kezdődött és november 10-én fejeződött be a Rocket League történetének legkülönlegesebb összecsapása: a "Leghosszabb-abb Rocket League-mérkőzés" ugyanis annyiban volt különleges, hogy egyetlen mérkőzést játszottak a csapatok, de az 24 órán át tartott.

A mérkőzést az egyik legismertebb Rocket League-es tartalomgyártó, SunlessKhan szervezte, akinek nem ez volt az első ilyen találkozó, amelyet tető alá hozott: korábban még kíváncsiságból indított el egy olyan mérkőzést, amelyen végtelenre állította a mérkőzés idejét, akkor még olyan szándékkal, hogy kiderítsék, mennyi idő múlva adja meg magát a szerver, végül 11 óra múlva saját maga szakította meg a játékot.

Most viszont jóval nemesebb cél vezérelte: ezúttal egy jótékonysági mérkőzést követhettek figyelemmel a nézők. A találkozón a TeamSeas számára gyűjtöttek adományt, akiknek elsődleges projektjük, hogy 13 ezer tonnányi hulladék összegyűjtésével tisztítsák meg az óceánok vizét. Jelenleg 6 500 tonnánál tartanak. A jótékonysági mérkőzésen közel 40 ezer dollárban adományoztak a nézők összesen, így ez 18 tonna szemét kihalászásra elég.

A mérkőzésen rengeteg jelenlegi és korábbi profi játékos is pályára lépett, de e-sport kommentátorok, illetve más tartalomgyártók is kigurultak a gyepre, valamint a legalább 1 000 dollárt (kb. 318 ezer forintot) adományozó nézők is kaphattak játéklehetőséget. A pályára lépő játékosok teljes névsora a verseny Liquipedia-oldalán tekinthetők meg, a mérkőzést pedig a Team Seas 683 - 679-re nyerte meg a Team Trash ellen. A találkozó az alábbi linken nézhető vissza.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

(Borítókép)

Kövess Minket!