Dupla fordítás és rekorddöntés után avattak bajnokot az R6S Svéd Major versenyén!

Dupla fordítás és rekorddöntés után avattak bajnokot az R6S Svéd Major versenyén!

Mindkét együttes relatíve könnyen jutott el a fináléig, de ami ott történt egyikük sem fogja elfelejteni.

Megtartották a Rainbow Six: Siege egyik legnagyobb volumenű versenyét, a Svéd Majort a Stockholmtól északra, mintegy 170 kilométerre fekvő Gävle városában. A világ 16 legjobb együttese indulhatott a fél millió dolláros összdíjazású eseményen, a végén azonban csak egy csapat örülhetett. A csoportmérkőzéseket követően, majd a rájátszás végén kiderült, hogy két brazil kvintett küzdhet meg a trófeáért és az első helyezettnek járó 200 ezer dollárért. A FaZe Clan és a Ninjas in Pyjamas már az első naptól kezdve kiemelkedett a mezőnyből.

A FaZe az A csoportot nyerte meg ellentmondást nem tűrően, és bár egyszer 7:5-re kikaptak a Rogue-tól, semmi nem veszélyeztette az első helyüket. Ezt követően a C jelű négyes másodikja következett, és bár az első pályán (Bank) könnyed sikert arattak, a másodikon (Oregon) rendesen megizzadtak, de összejött a 8:7-es diadal. Az elődöntőben aztán a dél-koreaiak legjobbja, a DAMWON Gaming igyekezett az útjukat állni. Chaleten össze is jött a bravúr, magabiztos győzelemmel magukhoz ragadták az előnyt, a brazilokat azonban keményebb fából faragták és előbb visszaadták a 7:3-at ellenfelüknek, majd ismét egy hosszabbítás kellett a továbbjutáshoz, de a 8:7-nek megint a FaZe örülhetett.

A másik ágról a NiP hasonló dominanciával jutott el a nagydöntőig. A D csoportban a BDS egyszer megviccelte őket, a többi meccsüket azonban nyerték és ezzel az első hely is náluk landolt. A negyeddöntőben ők sem úszták meg hosszabbítás nélkül, ráadásul a Spacestation Gaming kemény csatára késztette őket, végül 7:5, 8:6 arányban a brazilok 2:0-ával tovább mehettek. Európa utolsó állva maradt bástyája következett, a többnyire németekkel megerősített Rogue viszont nem jelentett valódi problémát, 7:4 és 7:3 után a pizsamás nindzsák készülhettek a döntőre.


A Svéd Major bajnok FaZe Clan

A fináléban aztán nagyon durván felpörögtek az események. A FaZe rögtön egy kiütéssel kezdett, és egy villámgyors 7:1 után 1:0-ára elhúztak. Aztán jött a torna leghosszabb összecsapása Villán, de most a NiP bírta jobban idegekkel és 11:9-re legyűrték honfitársaikat. Ez a kínkeserves győzelem sokat jelentett, mert a következő pályán is nekik ment jobban a játék, és 7:4-gyel letudták Chalet-et. Ezzel összesítettben fordítottak és 2:1-re módosították az állást. A FaZe viszont nem esett össze, sőt, nagyon komolyan felszívták magukat, és előbb Bankon, majd Kafe Dostoyevskyn is 7:3-mas diadalt arattak, ezzel ők is megfordították az eredményt, valamint ezzel a 3:2-es végeredményt is kialakították. Érdekesség, hogy előbb a támadásuk volt megállíthatatlan, utóbb pedig a védekezésük volt feltörhetetlen, mindkét esetben 5:1-re nyerték a félidőt. A Svéd Major bajnoka a FaZe Clan lett ezzel, így a Copa Elite Six online versenye után egy offline eseményen is ők bizonyultak a legjobbnak.

Az esemény MVP játékosának FaZe.Cybert választották, aki az 5 pálya alatt 57 killig jutott és ezzel minden idők legtöbb killjét lőtte egy döntőben.

A revans is összejött, hiszen májusban a Six Invitational 2021-en a NiP tudott a felső-ági elődöntőbe nyerni 2:0-ára a FaZe ellen, és ha most is BO3 lett volna a döntő, akkor a nindzsák örülhettek volna, de ugye tudjuk, hogy az e-sportban nincs értelme a ha kezdetű mondatoknak.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!