Revansot vett a magyar Dota 2 válogatott és elsőként jutott tovább a vb csoportjából

Revansot vett a magyar Dota 2 válogatott és elsőként jutott tovább a vb csoportjából

Az IeSF világbajnokság első napján szenzációs teljesítménnyel nyerte a B jelű négyest a magyar Dota 2 e-sport válogatott.

Miután egy wildcard helyet kapott Magyarország a 13. IeSF Dota 2 világbajnokság offline eseményén, a sorsolást követően a B csoportba került a válogatott Guatemala, Csehország és Namíbia mellé. Az első mérkőzésen a közép-amerikaiak ellen kezdett hazánk, de elég gyorsan kirajzolódott, hogy nem okoz problémát a számunkra eddig ismeretlen ellenfél. Egy magabiztos early gamet követően 24 perc alatt be is fejeztük a találkozót.

Ezután jött a nyugat-európai kvalifikációt veretlenül nyerő Csehország, akik minket is 2:0-ával búcsúztattak a negyeddöntőben. Nem volt szerencsés a mérkőzés első 10 perce, jó néhány killt szereztek úgy ellenünk, hogy nem igazán volt rá válaszunk. Viszont a 10. perc után a folyamatosan farmoló és jó helyekre teleportáló Lowskill (Nature's Prophet) egyre-másra hozta össze a killeket, és olyan előnyre tett szert net worthbe, melyet senki nem tudott a csehek közül tartani. Szép lassan pusztítottuk el őket teamfightról teamfightra, és a legjobb, hogy szinte egyszer sem hagytuk érvényesülni a Phantom Assassinjukat. Az egyik ilyen vadászat során kikaptuk Arin-t, akinek nem volt lehetősége visszavásárolnia magát, és a 75 másodperces emberelőnyt arra használtuk, hogy befejezzük a találkozót.

Namíbia ellen pedig az első tíz percet követően Lowskill gyújtotta be a rakétákat az Ember Spirittel, és 27 killig meg sem állt. Ez talán többet mond minden szónál, így veretlenül zárták a magyarok a csoportmérkőzéseket, a következő ellenfél viszont még ismeretlen.

A magyar Dota 2 e-sport válogatott csoportmérkőzéseinek eredményei:

  • 11:30 Magyarország 1:0 Guatemala
  • 15:30 Magyarország 1:0 Csehország
  • 17:30 Magyarország 1:0 Namíbia

Magyarország ezzel az első helyen jutott be a rájátszásba, a küzdelmek pedig november 17-én folytatódnak, amelyről természetesen szintén lesz magyar közvetítés!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!