Lezárult az IeSF vb a magyar Dota 2 válogatottnak, és csak mi vertük meg a világbajnokot

Lezárult az IeSF vb a magyar Dota 2 válogatottnak, és csak mi vertük meg a világbajnokot

Parázs meccseket követően végül a skandinávok jelentették a végállomást.

Az izraeli Eilatban zajló 13. IeSF világbajnokságon a magyar Dota 2 válogatott megnyerte ugyan a csoportját (Csehország, Guatemala és Namíbia előtt végzett), de a rájátszásban két vereséget követően végül búcsúzott a tornától. A felső-ágon előbb Koszovó legjobbjaival mérkőztünk november 17-én, és bár az első meccset megnyerték, akkor még egyenlíteni tudott Magyarország. A harmadik felvonásban viszont nem sikerült a bravúr, és 2:1-es vereség lett a vége.

Ezt követően november 18-án, csütörtök reggelre tolódott az alsó-ági első találkozó, Svédország azonban bármennyire is gyengén szerepelt az A jelű kvartettben (harmadikok lettek Izrael és Koszovó mögött), annál jobban ment nekik a játék hazánk ellen. Steffert a midesük kifejezetten parádésan játszott, az első meccsen Kunkkával volt vezéregyéniség, és be is daráltak minket, a visszavágon aztán a Nagával felvértezett magyar válogatott jól tartotta magát, és átvészelte a mid gamet. Ekkor úgy tűnt van esély az egyenlítésre, de egy középen történő csata hevében Lowskill néhány másodpercre egyedül maradt, melyet a skandinávok kegyetlenül kihasználtak, buyback hiányában pedig az Aegis megszerzése után végig is ütötték a bázisunkat. Ezzel 2:0-ás sikert értek el, és Izrael ellen folytathatják a világbajnokságot, a magyar ötös pedig (Zen, Lowskill, Csaky, Khealim, Drizzt) elbúcsúzott a versenytől.

A magyar Dota 2 válogatott IeSF világbajnokságon elért eredményei sorrendben:

  • 1:0 Guatemala
  • 1:0 Csehország
  • 1:0 Namíbia
  • 1:2 Koszovó
  • 0:2 Svédország

A csoportmérkőzéseket követően Csehország a felső-ágon Svédország felett kétszer, valamint Izrael és Koszovó felett is diadalt arattak, így tehát egyedül Magyarország tudta legyőzni az újdonsült világbajnokot. 2019-ben egyébként pont Svédország válogatottja nyerte meg az IeSF legutóbbi világbajnokságát - 2020-ban pandémia miatt nem rendeztek -, bár akkor egy másik keret bizonyított.

Kövess Minket!