Elképesztő küzdelem után derült fény a HO Négyes Döntő további 2 résztvevőjére

Elképesztő küzdelem után derült fény a HO Négyes Döntő további 2 résztvevőjére

Több mérkőzésen is csak apróságokon múlt, melyik csapat juthat tovább a Négyes Döntőre, illetve fény derült, mely csapatok jutottak fel elsőként az élvonalba az alsóházból.

A hétvégén, november 27-én és 28-án kerültek megrendezésre a Hungarian Open 2021-22: K&H Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság Őszi Rocket League ligájában az 1. és 2. osztály rájátszásainak küzdelmei. Míg előbbiben a Négyes Döntőre való továbbjutás volt a tét, addig utóbbiban azért küzdöttek a csapatok, kik jutnak fel elsőként a következő szezon élvonalába.

1. osztály

A csoportok 3. és 4. helyezett csapatai: a KmK Esport, a Team Plague, a SPÁRTAIAK és a Thinking a vigaszágas-kieséses rendszer alsó ágán rajtoltak egymás ellen, míg a Future Esportsnak és a WiLD MultiGamingnek a felső ág jelentette a rajtot.

KmK Esport vs. SPÁRTAIAK

Erősen kezdtek a csapatok, elsőként a KmK Esport és a SPÁRTAIAK mérték össze tudásukat. Fej-fej mellett haladtak a csapatok az első mérkőzéseken, ám ahogy haladtunk előre az időben, tűnt egyre magabiztosabbnak a KmK, a ki nem kényszerített hibákkal pedig nem tudott mit kezdeni a SPÁRTAIAK csapata, hogy ezeket ne kövessék el és bár többször tudtak visszajönni vesztes állásból, de a kiesést nem tudták elkerülni.

Végeredmény

KmK Esport 4 - 1 SPÁRTAIAK (1-2 (+3:20), 3-2, 3-1, 4-3, 3-2 (+2:08))

Thinking vs. Team Plague

Az előző szezonban ez a párosítás 4-0 arányú Team Plague továbbjutást hozott, azonban a Thinking most jobban rá tudott kapcsolni, és az első két mérkőzésen jóval energikusabban is játszott a csapat, mint ellenfele. A harmadik mérkőzésen viszont megkezdte a felzárkózását a Plague, amellyel még ekkor nem tudott mit tenni a Thinking, a további találkozókon viszont szorosabb eredményeket is tudott elérni - az ötödik meccsen például egy több, mint 6 perces hosszabbítást is megvívtak a csapatok. Végül mégis a B csoport harmadik helyezettjének kellett hátrányban játszania a hatodik meccsen, amelyen bár sikerült kiharcolni a döntő mérkőzést, ott viszont már alulmaradtak.

Végeredmény

Thinking 3 - 4 Team Plague (4-2, 2-0, 1-7, 2-3, 2-3 (+6:06), 3-2, 0-5)

Future Esports vs. WiLD MultiGaming

Jöhetett a két csoportmásodik összecsapása, ahol még kicsit álmosnak tűnt az elején a WiLD, a második találkozótól rátalált a jó formára, bár ez akkor még nem ért meccsgyőzelmet, 0-2-es hátrányból kellett játszaniuk. A csapatot ez sem zavarta meg, és szépen fokozatosan sikerült visszajönniük a szettben, sőt még a vezetést is meg tudták szerezni szépen lassan a kissé megzavarodott Future Esports-szal szemben. Akiknek a 6. mérkőzésen még pont időben sikerült fejben is visszaérkezniük a találkozóba, így ismét a 7., utolsó találkozó döntött, ahol az utolsó percben végül a Future talált be, így ők lettek a rájátszásról az első csapat, amely bejutott a Négyes Döntőbe.

Végeredmény

Future Esports 4 - 3 WiLD MultiGaming (5-1, 2-1 (+0:22), 1-4, 3-4 (+0:36), 4-5, 5-0, 4-3)

KmK Esport vs. Team Plague

Jöhetett a vesztes ági elődöntő, ahol a két továbbjutó, a KmK és a Team Plague caspott össze. A csoportkörben ez a két csapat egyszer már meccselt egymással, akkor a Plague nyert 3-2-re, és itt is úgy indult a találkozó, hogy szoros küzdelemben előbb a KmK nyert, a második találkozón viszont érkezett a Team Plague egyenlítése. A folytatásban viszont meg tudta rázni magát a KmK, és bár nagyon kevés hibát vétett a Team Plague, azokat is kíméletlenül büntette az ellenfél, így már 3-1-re is vezettek. Az ötödik találkozón már az életben maradásért játszott a Plague és egy 0-0 hosszabbítást el is tudtak érni, nem az övék lett végül a győztes gól.

Végeredmény

KmK Esport 4 - 1 Team Plague (3-2, 1-2, 4-2, 2-1, 1-0 (+1:21))

WiLD MultiGaming vs. KmK Esport

Jöhetett végül az utolsó, Négyes Döntő-részvételt jelentő férőhelyért az összecsapás. Talán meglátszott az addigi hosszas küzdelem a KmK játékán, sokkal energikusabbnak tűnt az első meccsen a WiLD, amely nagy arányú győzelemmel szerzett összesítésbeli vezetést. A második találkozóra viszont már "megérkezett" a KmK, amely partiban tudott lenni az ellenféllel, a győzelem azonban így se jött össze. De ami késik, nem múlik, a harmadik találkozón többek között egy 4-0 arányú előnyt is kiépítve és a különbséget legalább 1-en tartva magabiztosan szépítettek, a negyedik meccsen pedig még nagyobb gólkülönbséggel győzve egyenlítettek.

A WiLD-ot ez azonban nem zavarta meg, az ötödik mérkőzés már az övék lett - a KmK viszont innen is vissza tudott jönni, jöhetett a 7. találkozó. A WiLD 2 perc játék után megszerezte a vezetést, a KmK pedig sokáig támadott az egyenlítésért, sikeresen. Úgy tűnt, hosszabbítás fog dönteni, de végül 6 másodperccel a rendes játékidő vége előtt betalált a WiLD, így pedig nyert és velük vált teljessé a Négyes Döntő mezőnye.

Végeredmény

WiLD MultiGaming 4 - 3 KmK Esport (6-1, 3-2, 3-5, 1-4, 5-2, 2-4, 2-1)

Az 1. osztály rájátszásának végeredménye

2. osztály

Másnap, november 28-án a másodosztály legjobbjai küzdhettek meg egymással. A SARAS TEAM és a None, mint a csoportkör 3. és 4. helyezettjei az alsó ágon rajtoltak és bár komolyan meg tudták nehezíteni egymás dolgát a csapatok, a SARAS TEAM jóval energikusabbnak tűnt és kevesebb hibával is tudott játszani, így ők jutottak tovább a következő fordulóba.

A felső ágon a High Octane és a Seekers, mint 1. és 2. helyezettjei két eséllyel is indulhattak, a High Octane-nek azonban elég volt ebből egy: a Seekers idegesen játszott, és bár az elején ez a High Octane csapatára is igaz volt, az első nyert mérkőzések végül önbizalmat adtak a csapatnak és ők jutottak fel az élvonalba elsőként. A Seekers a SARAS TEAM ellen javíthatott, ám utóbbi együttes akkora lendületben volt, hogy még csak önbizalmat gyűjteni sem adtak esélyt a Seekersnek. Ahogy haladtunk előre az időben, lett összeszedettebb a SARAS TEAM és végül 4-1 arányban sikerült is felülmúlniuk a Seekerst, így ők is követték a High Octane-t az első osztályba.

A 2. osztály rájátszásának eredményei

A verseny december 4-én az osztályozóval folytatódik, december 11-én pedig a Négyes Döntővel ér véget. A mérkőzéseket a HungarianRLTournaments Twitch-csatornáján tudjátok élőben is követni.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!