Hirdetés

Rendre plágiumvádak érik MrBeastet

Bár a videó nagy népszerűségnek örvendett a YouTube-on, többeknek így sem nyerte el teljesen a tetszését.

NÉZD MOST AZ ESPORTGURUN!

K&H MN3B Valorant

K&H MN3B Valorant Zárt Selejtező - Illés Akadémia Spirit vs. UEG assorted

Hirdetés

November 24-én töltötte fel YouTube-ra a 82,5 millió feliratkozóval rendelkező MrBeast a dél-koreai Squid Game (Nyerd meg az életed) című Netflix-sorozat mintájára készített videót, ahol a YouTuber nemcsak megépíttette a sorozatban látható játékokat és feladványokat, hanem 456 játékossal le is bonyolította a versenyt. A videó cikkünk megjelenésekor a 6. legfelkapottabb a platformon és több, mint 130 millió megtekintéssel is rendelkezik, azonban nem mindenkinek nyerte el a tetszését a tartalomgyártó ezen projektje.

A nagy népszerűség ellenére sokan ugyanis tűz alá vették a videót olyan kritikával, amely szerint a YouTuber gyakorlatilag "plagizálta" Hwang Dong-hyuk rendezőnek a nemzetközi sikerű munkáját. Több kommentelő azt sérelmezte, hogy MrBeast olcsó utánzatot készít mások kemény munkáiból, és abból profitál.

"Eltölthetsz 10 évet az életedből azzal, hogy készítesz valamit; hogy aztán valaki más gyorsan kiparodizálja és még több emberhez is jusson el." - írta egy kommentelő, utalva arra, hogy a YouTube videó majdnem annyi megtekintéssel rendelkezik, mint amennyien a sorozatot is megnézték.

Más kommentelők sem fogták vissza magukat. Ian Boudreau, a többek között a PCGamesN és az IGN újságírója úgy fogalmazott, hogy "a plagizálás gyorsabb és egyszerűbb, mint az eredeti munka", míg egy másik válasz szerint "a Mona Lisa évek alatt készült el, de másodpercek alatt lehet lefotózni".

Nem ez az első alkalom, hogy MrBeast a Squid Game-projektje miatt kritikák kereszttüzébe került. Még a videó elkészülte előtt posztolt Twitter-oldalán az építkezési munkálatokról és hogy jóval nagyobb költségvetésre van hozzá szükség, mint tervezte, egyes kommentelők szerint viszont a projekt során teljesen figyelmen kívül hagyta a sorozat egyik fontos pontját, azaz hogy a játékban pont olyan emberek vettek részt, akik el vannak adósodva, a feladványok java része pedig Dél-Koreában közismert gyermekjátékok, így ezek miatt érzik túlzásnak, hogy ennyi pénzt áldozott az egészre.

A YouTuber egyelőre sehol nem reagált még a vádakra.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Hirdetés
Hirdetés
3 db hozzászólás
 • AndyAoki99 1 hónapja
  gg
  0 0 Válasz
 • Mxrk 1 hónapja
  Gg
  0 0 Válasz
 • justwalkingmydog 1 hónapja
  Az hogy ő ezt így megépítette és megrendezte nagy közönség előtt ellentmond mindennek amiről a sorozat szól. Nem hiszem, hogy rossz gyerek lenne, mert nem ismerem, de úgy érzem, hogy nem igazán értette.
  0 0 Válasz
Lépj be, ha hozzá akarsz szólni!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés