Hirdetés

Battlefield 2042: A DICE szerint nem volt lehetséges, egy rajongó mégis megcsinálta a battle royale módot

Arról beszélt a Warfield 100 készítője, hogy sokszor körülményes megoldással kellett élnie, hogy el tudja egyáltalán készíteni a játékmódot - ami végül sikerült.

NÉZD MOST AZ ESPORTGURUN!

K&H MN3B Valorant

K&H MN3B Valorant Zárt Selejtező - Illés Akadémia Spirit vs. UEG assorted

Hirdetés

2021. november 19-én jelent meg a Battlefield-sorozat legújabb része, a Battlefield 2042, amely vegyes fogadtatásban részesült: a játék összességében inkább negatív visszajelzést kapott a játékosoktól Steamen, akiknek a létszáma folyamatosan csökken, még a Farming Simulator 22 is jóval nagyobb játékosbázist tudhat magának. Kétségkívül viszont az egyik legjobb újítás a Portal mód, amellyel a játékosok saját játékmódjukat is el tudják készíteni a 2042-ben alapból meglévő pályákat és eszközöket felhasználva.

Így született és valósult végül meg a Warfield 100, egy battle royale mód a játékba. A készítője, Christian Muhler - aki a One Duck Theory indie game stúdió tulajdonosa, saját magát pedig úgy szokta jellemezni, hogy "egy mazochista, aki még a PC-s változatot is kontrollerrel játssza" - számtalan egyéni szabályt hozott létre, hogy a mód egyáltalán elkészülhessen. Sok közülük furcsa, mellette viszont rendkívül ötletes, ahogy a Portal rendkívül korlátozott eszközeiből ki tudta hozni a legtöbbet. A BR-módban van egy kör, amely kétpercenként összeszűkül, lehet ugyanúgy lootolni és még egy Warzone-stílusú börtön is helyet kapott, amivel visszamehetsz a meccsbe, ha meghaltál.

Ezek viszont furcsa módon kerültek megvalósításra. A kört például teleportáló botok helyettesítik, amelyek megsebzik a játékost, ha az a körön kívülre kerül, ezek a botok pedig újraszületnek, ha esetleg meghalnának. Másik probléma még a mód körül annak stabilitása is. Muhler ugyanis arra gyanakodik, hogy a Portal szerverei egyszerűen nem képesek ezt a nagy mennyiségű kódot normálisan futtatni, ezért viszont nem is a fejlesztőket okolja, sőt hálás azért, hogy egyáltalán elérhető ez a funkció, ráadásul ingyen.

Ha te is ki szeretnéd próbálni ezt a furcsa battle royale módot, akkor az alábbiakat érdemes észben tartani, illetve tudni

 • Minden mérkőzés egy 60 másodperces "elő-lobbyval" indul, ahol a botokat szépen lassan helyettesítik a csatlakozó játékosok.
 • Egy ejtőernyőn érkezel a pályára, és a játék elején mindössze egy M1911-es pisztollyal és gránátokkal leszel felszerelkezve.
 • A földön lévő loot láthatatlan, a Portal korlátai miatt, ehelyett egy üzenet jelenik meg a képernyőn: "On Loot", ha a közelben vagy. Ha fel akarod venni, háromszor le kell guggolnod, ekkor kapsz egy véletlenszerű itemet.
 • Ha meghalsz, egy börtönbe kerülsz, ahol meg kell ölnöd egy másik játékost, hogy visszakerülj a játékba. Ez minden halál esetén érvényes.
 • 128 játékos fér el a szerverre, ezek közül 28 viszont olyan bot, amely a börtön és a kör határait jelölik.
 • A játékon belül pedig a "Warfield" szóra keress rá a játék szerverböngészőjében.

A battle royale ötlete két okból is született meg Muhler fejében. A Battlefield 2042 ugyanis alapból BR-mód nélkül jelent meg, később pedig maga a DICE nyilatkozott úgy, hogy a Portal szerkesztője nem elég erős ahhoz, hogy egyáltalán készíteni lehessen vele egyet. Azonban a Warfield 100 és Christian Muhler bizonyította, hogy ez mégis lehetséges.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Hirdetés
Hirdetés
6 db hozzászólás
 • centre_syrup 1 hónapja
  GG
  0 0 Válasz
 • Szaxy 1 hónapja
  Hát nem sok embernél keltette fel az érdeklődését a játék.
  0 0 Válasz
 • AndyAoki99 1 hónapja
  gg
  0 0 Válasz
 • Mxrk 1 hónapja
  Gg
  0 0 Válasz
 • sz_sandor 1 hónapja
  gg
  0 0 Válasz
 • Ndavid96 1 hónapja
  gg
  0 0 Válasz
Lépj be, ha hozzá akarsz szólni!
Hirdetés