VALORANT - Prime, és Reaver Vandal: Ezek a legjobb skinek?

VALORANT - Prime, és Reaver Vandal: Ezek a legjobb skinek?

Tényleg a Prime, és a Reaver Vandál a két legfelkapottabb kinézet?

Mint minden játékban, a VALORANT háza táján sem telhet el úgy nap, hogy ne jönne szóba a skinek fontossága. Egyesek csak pénzhajhászatnak tartják, míg mások intenzívebb játékélményt tapasztalnak tőlük. Így két táborra is oszlik a játékosközösség. Vannak, akik sok kinézetet megvesznek, mert nem sajnálják rá a pénzt, és vannak azok, akik sose költenének egy ingyenes játékra. Fontosnak tartom azért azt megemlíteni, hogy a kinézetek ebben a játékban különösen drágák, így mindkettő oldallal igazán könnyű azonosulni. Attól függetlenül, hogy ki melyik táborba tartozik, az alaptól különböző kinézetet már biztosan forgatta a kezében, hiszen csapattársunk jólelkűsége révén vásárolhat számunkra is, illetve ha szerencsénk van, egy halottól is el tudjuk venni a kinézetet.



Sokszor jön szóba meccs közben, akár idegen emberekkel is szívesen diskurálunk a dologról, hogy melyik a kedvenc skin-je, melyik vajon a legjobb a fegyveren? Amennyi ember, annyi különböző vélemény, és ízlés. Akárhogy is legyen, a legtöbbször úgyis a Vandal, és a Phantom lesz terítéken, és ezen belül is a két legnépszerűbb a Prime Vandal, és a Reaver Vandál.
Történt már olyan veletek, hogy vártátok a megfelelő napot, amikor beléptek a store-ba, és meglátjátok azt a bizonyos skint, ami úgy tetszik? De amikor rákattintanátok a vásárlásra elbizonytalanodtok…. Talán mégsem ez kell, lehet van ennél jobb is…. Lehet megbánom, és inkább egy szebb kéne, vagy agresszívebb kinézetű. Pedig már hetek óta vártátok, hogy ezt a bizonyos skint feldobja a bolt, és most mégis olyan bizonytalanok vagytok.

Tényleg ők a legjobb Vandal skinek? Valóban ők az egyedüliek akik harcolhatnak az első helyért ebben a  kategóriában? Ha belegondolunk, az a tény, hogy mindkét skin része a korai csomagoknak, ez eltolhatja-e játékosbázis véleményét, miközben saját maga számára is indoklást keres a vásárlás során? Bár lehetetlen megtalálni a legjobb skint a játékban, annyit azért tehetünk, hogy összehasonlítjuk mindkét skint, megnézzük, mi a legjobb tulajdonságuk, és megnézzük, van-e másik lehetséges jelölt a versenyben megjelent legújabb skinek között.

Az alapoktól kezdve az első dolog, amit ellenőrizni szeretnénk, az önmagában a kinézet;
Ha a Prime Vandal-t nézzük, egy kiváló példát találunk a csúcs orientált kinézetre; A fegyver tetején található farkas dísz, majd a test egyszerű, mégis letisztult részletei, a Prime Vandal egyszerű és elegáns kinézetként mutatkozik meg. Színváltozatai azonban kissé elmaradnak az első (narancssárga) változattól, amely nem követi az elegancia említett szintjét.

A Reaver Vandal viszont jó példája az alsó exkluzív kinézetnek, baljós rúnájával, és nagy fémkeretével a fegyver alsó részén; ez a két nagyobb részlet, a fegyvert kiegészítõ hegyes részekkel párosulva építi fel éles megjelenését. Ugyanazok a részletek, amelyek a fegyver egészét ragyogóvá teszik, idővel azonban kissé vaskosabbnak tűnhetnek. A variációk oldalán három nagyszerű színkompozíció áll rendelkezésünkre.

Most, mielőtt áttérnénk a skinek komplikáltabb részeire, lényegében az animációkra és a finisherre, beszélnünk kell a skin egy másik sarkalatos részéről: a hangeffektusokról. Ha azonban a hangra gondolunk, az még bonyolultabbá válhat a benne rejlő lehetőségek puszta léptéke miatt; Vegyük például a puskalövéseket, mivel ezek folyamatosan jelen vannak a játékban, így a hangjuk gyorsan megunhatóvá vagy idegesítővé válhat. Épp ezért, mivel ez egy nagyon egyedi preferencia mindenkinél, így nagyon nehezen besorolható, hogy melyik hangeffektus a legkellemesebb a fülnek. Egyetlen közös szempontját nézhetjük csak, a hangerejét. Nos az, hogy melyik skin hangos, vagy nem hangos, vitákat válthat ki, vannak olyan esetek, amikor határozottan kijelenthetjük, hogy „Ez a skin hangos!” gond nélkül, mint például az Origin skinvonal. Ha megállunk, hogy meghallgassuk mindkét skin különböző hangjait, legyen az a Prime piú-piú lézer hangja, vagy a Reaver csilingelős harangja, akkor látni fogjuk, hogy mindkettő optimális hangerővel rendelkezik.

Miután a hangokról beszéltünk, ideje megvizsgálni a csúcskategóriás Valorant skinek fő jellemzőjét: a vizuális effektusokat. A tematikákat követve a Prime Vandalban tiszta, futurisztikus tracer-eket találunk, amelyek lézeres felvételekhez hasonlítanak, a játék egyik legjobb újratöltési animációját, és egy fantasztikus üvöltő finishert kapunk; Ha belenézünk a Reaver Vandalba, érezni fogjuk a kultikus, baljós hangulatot a fegyverben, sötét tracer-ekkel, amelyek úgy tűnnek, mintha elnyelnék az összes fényt, ami az útjába kerül, egy árnyékos újratöltési animációval, és egy lélekcsapdás befejezővel.

Ebből a szempontból mindkét skin hibátlan, nincsenek olyan túlzott animációk, amelyek megijeszthetik a játékosbázis egy részét, mint például az Elderflame kollekció, és csak az ember ízlésén múlik, hogy kettejük között döntsön. Figyelni kell azonban, hogy a Prime Vandalban hiányzik a felszerelési animáció, míg a Reaverben ez jelen van.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

https://www.youtube.com/watch?v=azhzBF--Gw4

Kövess Minket!