A Dota 2 diákválogatott virtuális dobogóra állhatott az ukrajnai ISF Esport Games-en

A Dota 2 diákválogatott virtuális dobogóra állhatott az ukrajnai ISF Esport Games-en

A feltörekvő játékosokból álló együttes nagyszerű meccseket játszott Ukrajna és Svédország legjobb fiataljai ellen.

Nem is olyan régen járt Izraelben a "felnőtt" válogatottunk a 13. IeSF Dota 2 világbajnokságon, ahol végül a legjobb hatban sikerült zárnia hazánk legjobbjainak, és máris itt volt a következő lehetőség a bizonyításra, igaz itt most egy fiatalabb korosztály mérethette meg magát. A 13-18. év közötti játékosokból álló, úgynevezett diákválogatottak tornáján 4 ország képviseltette magát, Magyarország mellett a házigazda Ukrajna, valamint Svédország és Kazahsztán küldött még csapatot az eseményre. A lebonyolítást illetően rögtön kisorsoltak két párosítást, és az így kialakult elődöntőkkel startolt a mezőny. Az elődöntők végeredményei a következőképpen alakultak:

Ukrajna 2:0 Magyarország
Kazahsztán 2:0 Svédország

Az ukránok utánpótlása nagyon erős, és ez gyorsan meg is mutatkozott, miközben a másik ágon a kazahok meglepték az északiakat, és ezzel bejutottak a döntőbe. Ott aztán újabb nagy csatára késztették a vendéglátókat, de a hazaiak állták a sarat és végül behúzták a párharcot 2:1-re, ezzel Ukrajna aranyérmet, míg Kazahsztán ezüstöt szerzett.

Eközben a magyar ötös, mely egyébként a versenyre nem az eredeti felállásban utazott, az egyik játékosnak egészségügyi okokból ki kellett hagynia a rendezvényt, bár végül a harmadik helyért zajló csatában megengedték, hogy online becsatlakozzon, és így tudott játszani otthonról a fiatal titán. A diákválogatottunkat a KSK.Hangyabois ötöse alkotta:

  • Pos1: AAgoston
  • Pos2: seriks: róla talán érdemes azt tudni, hogy a Docler Myrmidonsban megfordult Robeszpierre öccse
  • Pos3: Szabe: ő a legfiatalabb, viszont nem tudott kiutazni a többiekkel Kijevbe, helyette csibemackó tartott a többiekkel - egy lelkes kezdő kapott lehetőséget, aki végül az ukránok ellen pos4-et játszott.
  • Pos4: Kolos: kézilabdázik és az NB2-ben játszik (ukránok ellen pos3-at játszott)
  • Pos5: Nocima

A fiatalokról tudni érdemes, hogy seriksen kívül semmilyen versenytapasztalatuk nem volt eddig, mégis sikerült remekül helytállniuk. Többek között azt a svéd ötöst sikerült legyőzniük, amelyikben ott volt Steffert, aki nemrég még a felnőtt tornán bizonyított a magyar válogatott ellen az alsó-ágon. Most viszont sikerült visszavágni nekik, és végül 2:1-es győzelmet ünnepelhetett Svédország ellen a kiutazó csapatunk.


Baloldalról a magyar küldöttség sorrendben: Zen, Kolos, Nocima, AAgoston, Csibemackó, Seriks, mellettük pedig a svédek láthatóak

A rendezvénynek elsősorban egyébként az volt a célja, melyen Ukrajnában már egy ideje dolgoznak, hogy a diákszövetségekkel karöltve szeretnék elérni a fiatalok fizikális és mentális fejlesztését, és ezáltal akarják biztosítani nekik a versenyzési lehetőséget. Természetesen hazánkból a HUNESZ (Magyar E-sport Szövetség) abszolút partner volt ebben, így ott lehetett Magyarország is ezen a nem hétköznapi tornán, ahol végül a harmadik helyet sikerült megcsípni.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!