RLCS: Elképesztő teljesítményt nyújtva a Team BDS nyerte végül az Őszi Majort

RLCS: Elképesztő teljesítményt nyújtva a Team BDS nyerte végül az Őszi Majort

Az 5 napos offline eseménnyel zárult végül az RLCS őszi szezonja.

2021. december 8-tól egészen december 12-ig tartott a Rocket League Championship Series (RLCS) 2021-22-es szezonjában az Őszi Major. 6 régióban több héten át zajlott a küzdelem a kvalifikációért, az ESL svédországi stúdiójában való szereplésért, akiknek pedig ez végül sikerült, nem spóroltak az izgalmas összecsapásokkal.

Csoportkör

Már az 1. forduló két kézzel borította fel azt az előzetes papírformát, amelyre sokan számítottak: többek között vereséggel kezdett a G2 Esports és az Endpoint is (előbbit a közel-keleti Sandrock, utóbbit az óceániai Renegades múlta felül), míg az NRG a brazil eRa Eternity, míg a Team Envy az óceániai Ground Zero Gaming ellen szenvedett meg a győzelemért. A FaZe Clan a Vitality-t, a Dignitas pedig a japán Tokyo Verdy-t múlta felül magabiztosan, illetve győzelemmel rajtolt még a Team BDS (vs. Complexity), és a SMPR Esports (vs. FURIA) is.

A második fordulóban aztán a Vitality vesszőfutása még tovább tartott, az Endpoint elleni vereség azt jelentette, hogy a soron következő három fordulóban mind a három párharcukat meg kell nyerniük, egy újabb vereség a verseny végét jelentené számukra. Elsőként a Dignitas és a FaZe Clan jutott tovább a csoportkörből, őket követte később a Sandrock Gaming, a Complexity Gaming és a Team BDS, míg az 5. forduló győzteseivel, az NRG Esports, az Endpoint CeX és a SMPR Esports csapataival vált teljessé a rájátszás mezőnye. A 8 csapatból 4 az európai, 3 az észak-amerikai és 1 a közel-keleti régióból érkezett, pedig nem múlt sokon, hogy ez másképp alakuljon, például mindkét óceániai együttes is 1-1 győzelemre volt a továbbjutástól, és a G2 is az Endpointtal szemben maradt alul a döntő körben.

A csoportkör végeredménye (forrás: Liquipedia)

Rájátszás

A negyeddöntős párosítások közül kettő végül egy-egy visszavágót hozott, a SMPR - Dignitas összecsapáson akkor még utóbbi gárda 3-0-ra, míg a Complexity - Team BDS mérkőzésen utóbbi együttes 3-2-re nyert. Közülük csak a SMPR Esports-nak sikerült a revans, 4-3-ra múlták felül a Dignitast, így ők jutottak az elődöntőbe, míg a BDS ezúttal is nyert, 4-2 arányban. A másik két negyeddöntőben a FaZe Clan az Endpointot fektette két vállra 4-2-es különbséggel, míg az NRG a Sandrockot múlta felül ugyanilyen arányban. Az eredmények alapján pedig már most biztossá vált, hogy a Nagydöntőben egy európai csapat fog egy észak-amerikaival összecsapni.

Előbbi végül a Team BDS lett, akik a SMPR Esportsot, utóbbi pedig az NRG lett, a FaZe Clan legyőzésével, így még az álomdöntő is összejött, ezen két csapatot ugyanis már nagyon sokan szerették volna egymás ellen is játszani és bár a csoportkörben ez már egyszer összejött (akkor a BDS 3-1-re nyert), a Nagydöntő teljesen másnak ígérkezett. Az is lett: bár az első szett első meccse még az NRG-é lett, a BDS ezt követően egy olyan tempóra tudott váltani, amellyel nem tudta tartani a lépést az NRG, így 4-1-re a BDS nyert. A második összecsapás is inkább az európai csapatról szólt, az NRG rendre összesítésbeli hátrányban kellett, hogy játsszon. 1-3-ról azonban sikerült az egyenlítés és jöhetett a 7. meccs, itt azonban a Team BDS nyert, a második szett 4-3 lett, a teljes döntő pedig 2-0-ra, így ők lettek az Őszi Major bajnoka.

A rájátszás végeredménye (forrás: Liquipedia)

Ezzel az RLCS őszi szezonja véget ért, azonban túl hosszú szünetre nem megy el a versenysorozat: 2022. január 14-én a téli szezon első regionális eseményén Észak-Amerikában folytatódik tovább a küzdelem, immáron a Téli Majorre való kvalifikációért.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

(Borítókép)

Kövess Minket!