TACO visszaverekedte magát a Pro League-be

TACO visszaverekedte magát a Pro League-be

Az EPL Conference-en keresztül a GODSENT is bejutott az EPL 15. szezonjába, ami a tervek szerint Máltán lesz.

Jövőre folytatódik az ESL Pro League, 2022 márciusában már a 15. szezont követhetjük majd. Bár ez még odébb van, a szervezők már most bejelentették a résztvevő csapatokat, akik a tervek szerint - amennyiben a koronavírus-járvány nem szól bele - Máltán küzdhetnek majd meg egymással.

Mint a képen is látható, számos olyan partner szervezet is részt vesz majd a rendezvényen, akiknek jelenleg még nincs csapatuk 2022-re - ilyen a Liquid, az EG, a Complexity vagy a Vitality. A 24 fős mezőnyben viszont akadnak olyanok is, akik nem a Louvre-egyezmény alapján, hanem a 2021-es teljesítményükkel vívták ki az indulási jogot. Közülük az Extra Salt helyzete lehet még érdekes a jövőben, hiszen a már említett Complexity és Liquid oszthatja el a játékosaikat egymás között.

Továbbá van egy csapat még ezen a listán, akikről nem az átigazolási szezon, hanem a teljesítményük miatt érdemes több szót említeni. Ők a GODSENT, a brazil gárda, melynek TACO az irányítója. Az EPL Conference-en keresztül érték el a bejutást a topligába, és jelenleg az egyik legígéretesebb csapatának számítanak a dél-amerikai régióból.

Egyrészt TACOval magyarázható a siker, aki irányítóként újradefiniálta magát, ezzel ténylegesen tovább tudott lépni a régi SK/MIBR felállások tagjainak árnyékán - akik most ugye megint együtt terveznek játszani. Másrészt a fiatal csapattársak miatt, akik között nincs klasszikus húzónév, nincs nagyon ígéretes új játékos, és biztosan nem innen fog kikerülni a következő coldzera sem. Mindezek ellenére az egy éve indult projekt hosszú utat bejárva, de elért a HLTV top 20-ba, már képesek bejutni ESL Pro League-ekbe. A Major óta láthatjuk, hogyan tudnak egy picivel a súlycsoportjuk feletti ellenfelekkel szemben is helytállni, ha konzisztensen nyerni még nem is bírnak ellenük.

Tavaly ilyenkor aligha gondolta bárki is, hogy TACOból fiatal játékosok sikeres vezetője, jó IGL lesz, de úgy néz ki igaza lett. Az egyetlen dolog, ami igazán hiányzik a repertoárjukból - és ami minden eddigi sikerüket felülértékeli egyben -, hogy nincs igazi, erős AWP-s a csapatban, aki megbízhatóan forgatná ezt a fegyvert. Van, amikor dumau nyúl rá, van, amikor latto, de mindenki tudja, ha olyan elképesztő fiatal tehetségek is elérhetőek a brazil mezőnyben, mint saffee, akkor a GODSENT lehet egy cserére van a HLTV top 10-es áttöréstől. Ha hihetünk neL értesülésének, akkor erről most is lemaradnak majd, ugyanis saffee a FURIA felé tart a pletykák szerint. Így viszont nem tudni, van-e még ennél is feljebb TACOéknak?

Ha kíváncsi vagy a válaszra, akkor érdemes lesz majd követni a magyar nyelvű EPL közvetítéseket 2022-ben is - csak az Esport1TV-n!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!