Az NA VCT legfiatalabb profi játékosai

Az NA VCT legfiatalabb profi játékosai

Ti korhatárhoz kötnétek, hogy kiből válhat profi játékos?

Hiába a lövöldözés, vér, és agresszió a VALORANT-ot korban igen vegyes összetételű emberek is játsszák. A még néha 10 éves kort el sem érőtől, egészen az 50+ korosztályig terjed ez a széles skála, amely a játék összetételének, és jól tervezettségének tudható be. A fiatal generáció megtartását segítik azok az alapvető funkciók is, hogy a beállításokban lehetőségünk van kikapcsolni az olyan alapvető effektusokat, mint a vér, vagy a holttestek megjelenítése. Természetesen profi versenyzőknél ennek előfordulása nem a gyenge idegzetnek köszönhető, sokkal inkább, hogy letisztultabb játékot kapjanak, és figyelmüket egy pillanatra se vonhassák el a mellékes vizuális effektek. Ez az igen vegyes korcsoport természetesen néha elég komoly nehézségeket állít egy-egy csapat kommunikációjában, hiszen itt az életbeli hierarchia rendszer nem feltétlen úgy működik, mint a külvilágban.

Minden esetre, abból kell gazdálkodnunk amit dobott a játék, és igyekeznünk kell szót érteni mindenkivel, toxicitás nélkül. A játék, mint szórakozás maga, mindenki számára lehetőséget biztosít, de azért nem árt megfigyelni a profi játékosok átlag korosztályát. Ha nagyon széles sávban szeretnénk ezt belőni, akkor 15 és 35 éves kor között mozognak a játékosok, és ez nem véletlen. Életkori sajátosságainkból adódóan más-más prioritásokat helyezünk előtérbe, amivel semmi baj nincs is, viszont ez sokszor konfliktust szülhet csapaton belül. A fiatal korosztályt sokszor az éretlenség, és vehemencia jellemzi, némi önfejűséggel társítva, míg az “idősebb” játékosok általában túl megfontoltak, lassúak, és szintén makacsul irányítani szeretnének. Egy jó csapat összeállítása éppen ezért nem az életkortól, sokkal inkább a mentális érettségtől, csapatban gondolkodástól, tehetségtől, és alázattól függ, amelyek javarészt tanulható dolgok. Így tevődhetnek össze olyan csapatok, akik nemzetközi szinten is profi teljesítményt nyújtanak úgy, hogy legfiatalabb játékosuk 16, míg legidősebb emberük 33 éves. Ez hatalmas különbséget jelent mentálisan, mégis kellő alázattal kivitelezhető. Nézzük is meg az NA VCT legfiatalabb játékosait!

XSET Zekken: 16 éves

TSM Bang: 17 éves

100T Asuna: 18 éves

Kifogásokat mindig lehet találni, de ha valamit igazán szeretnénk, érdemes saját határainkat átlépni, és mindenképp tenni érte. A lehetőség adott mindenki számára, nincs olyan, hogy túl öreg, vagy túl fiatal, és ha mégse jönne össze a végén, akkor is sokkal jobban járunk, hogy nem marad bennünk a megbánás érzése amiatt, hogy még az esélyt sem adtuk meg magunknak az álmaink eléréséhez. Mindenkinek jó játékot, és sikerekben gazdag boldog új évet kívánok! Twenzy

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!