Hirdetés

Koszovó a saját érdekében fellép a kriptobányászat ellen

Decemberben 60 napos válsághelyzetet hirdetett a kormány!

NÉZD MOST AZ ESPORTGURUN!

BLAST: World Final 2022

FaZe Clan vs. G2 Esports

Esport1 Podcast

Meghackelték a Riotot, indul az IEM Katowice és hatalmas csalódás a Forspoken

Feltörték a Riot szervereit és ellopták a LOL forráskódját is többek között. A hacekerek 10 millió dollárt követlenek de a cég nem fizet.

Hirdetés

Bár a kriptovaluták világa is igyekszik korszerűsödni, az átállás a bányászatról a stake-elésre lassan halad, miközben a bányászható coinok (pl. BTC, ETH) értéke egyre magasabb. Így egyre többen fognak bele temészetesen a bányászásba, ennek köszönhetően pedig egyre nagyobb energiaigénye van a kriptotechnológiának. Koszovó kormánya december elején 60 napra válsághelyzetet hirdetett, kedden pedig arról is döntöttek, hogy további eszközre van szükség, megtiltják a kriptobányászatot az országban.

Artane Rizvanolli gazdasági miniszter elmondása szerint a hatóságok minden olyan helyen razziáznak majd, ahol feltételezhetően kriptobányászat zalik. 

Koszovóban évek óta nem látott energiaválság zajlik, a szűkös keretekkel bíró ország nem teheti meg, hogy külföldről vásárol drága energiát, ennek következtében már rendszeres árakimaradások tapasztalhatóak a térségben. Az utóbbi években nagyon sok koszovói fiatal fogott neki a kriptobányászatnak az országban, mert alapvetően olcsó a villamosenergia, és magas a munkanélküliség, így pénzhez juthattak. Koszovó energiájának 90 százaléka szénnel üzemelő hőerőművekből származik, mely erősen szennyezi a környezetet is.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
3

Kedves látogató!

Észleltük, hogy hirdetésblokkolót használsz, kérjük kapcsold ki, hogy problémamentesen böngészhesd a legújabb gaming és e-sport híreket!
Köszönjük!