No major, no party: A gyalázatos Valve megint kiborította a Dota 2 közösséget

No major, no party: A gyalázatos Valve megint kiborította a Dota 2 közösséget

Nehéz szavakat találni rá, hogy milyen módon bánik a kiadó a legtöbb bevételt generáló játékuk közösségével.

Új év, új szokások... tartja a mondás, de ez persze nem érint mindenkit. A Valve-ot különösen hidegen hagyja, hiszen ott folytatják, ahol egy esztendővel abbahagyták. Azzal a különbséggel, hogy a kapzsiságuk szintje legalább egy százast ugrott. Nem volt elég idő még megemészteni, hogy a Dota 2 tizedik szülinapján, a tizedik világbajnokságot milyen hanyagul hányták a közösség orra elé, sikerült ezt fokozniuk. Év végén ugyanis kiadtak egy újabb Battle Passt, ami igazából egyetlen célt szolgált, még több pénzt kicsikarni az egyre fogyó játékosbázisból. Persze eddig sem a két szép szemünkért raktak bele fizetős tartalmat, és ugye lehet puffogtatni a "de hát ingyenes a játék nem kötelező költeni" arany érvényű szlogent, de mégis szomorú látni, hogy a régebben nagyobb odaadással készített extra skinek és egyéb újdonságok, mára a mézesmadzag effektust hivatottak szolgálni. Fizess egyre többet, és akkor jó lesz. A 30 eurós Arcana odáig jutott, hogy 300+ szintet kell összehozni egy Battle Passba, hogy ki lehessen szedni egy hőshöz, ami a többszöröse a korábban látottaknak. Mindezt úgy, hogy általában célokat kellett elérniük - pénzzel, mi mással - a közösség tagjainak, hogy a fejlesztők métóztassanak leszállítani valamikor a jövőben ezeket a skineket, és némi ajándék helyett, még több zsetont kell rááldozni, ha meg akarnánk szerezni. A Valvenek ez persze megéri, ki tudja sajtolni az utolsó centet is a felhasználókból, miközben idén sem emeltek a Dota Pro Circuit bajnokságainak összdíjazásán, majd a Majort is nemes egyszerűséggel lemondták.

Ennyi. Kiadtak egy posztot, hogy volt major, nincs major. A csapatok tájékoztatása nélkül, nem érdekelte őket, hogy ki mennyi időt és energiát áldozott rá eddig, szimplán úgy találták jónak, hogy a COVID19-es pandémia miatt nem reszkírozzák meg egy ilyen esemény megszervezését. Még csak online sem tartják meg, egyszerűen eltörölték, és a legfelháborítóbb, hogy ezt az erre készülő együttesek és játékosok is csak ebből a bejelentésből tudták meg. Zsebre teszik a lóvét a Battle Passból és mossák kezeiket, mert ők nem akarnak senki egészségével játszani, ami egyfelelől teljesen érthető, másfelől pedig bevédi őket, mert ebbe nem lehet belekötni, hiszen jogosan jártak el egy ilyen nehéz időszakban. Kompenzálják a játékosokat vagy csapatokat? Tesznek bármit is a közösségért, hogy akkor nesztek gyerekek, sorry a kellemetlenségért, megpróbálunk titeket kárpótolni vagy valamit kitalálni, ami mindenkinek jó? Nagy büdös semmi a válasz erre. Nem véletlen, hogy a csapatok és a játékosok egyöntetűen kifakadtak. SumaiL arról írt egy posztban, hogy:

"Ha az összes csapat úgy döntene, hogy nem vesz részt 2. szezonban, akkor legalább valami stabil rendszer alakulhatna ki, vagy legalább jobb volna a kommunikáció, esetleg a Dota teljesen kihalna. Akármelyik is valósulna meg, jobb lenne, mint a dolgok jelenlegi állása."

De Khezu sem az örömét fejezte ki:

"A Valve nyíltan azt hiszi, hogy a profi játékosok/profi csapatok/szervezetek semmilyen értéket nem adnak a termékükhöz. Az ok, amiért az emberek a Pro Dotát nézik, csak a játékuk és semmi más. Cselekedeteik teljes mértékben ezt a gondolkodásmódot tükrözik.
Nem törődnek az állítólagos "partnereikkel"."

A csapatok pedig igyekeznek mémként jellemezni a helyzetet, a Na'Vi nem habozott kirakni egy bejegyzést erről:

és a Boom Esports sem:

Egyszerűen érthetetlen az, amit művel a Valve, vagyis nem teljesen, mivel ömlik hozzájuk a pénz, tehát száz szónak is egy a vége, minek tegyenek annál többet, ami most van, ha tényleg ennyire megy a szekér nekik. És ez valahol végtelenül szomorú és szánalmas. Jah és a következő két Majorre dobták át az itt ki nem osztott pontokat, de a pénznyeremény az nem lesz több, jó mi?

A cikk a szerző egyéni véleményét is tartalmazza.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Borítókép forrása: hawk.live

Kövess Minket!