Hogyan, és miért remake-eljünk a VALORANT játékok során

Unod, hogy az AFK játékosok miatt veszítesz pontokat? 

Mindenki számára ismerős lehet az a szituáció, amikor teljes lelkesedéssel nekiáll egy csapatjátéknak, de az egyik szövetséges játékos nem csatlakozik be, így nem kevést fejfájást, és hátrányt szerez csapatának. A League of Legends világában régóta működő remake rendszer szerencsére már jó ideje felbukkant a Valorantban is, ám a tapasztalat mégis azt mutatja, hogy sokan nincsenek még tisztában ezen funkció alkalmazásával.

Hogyan is működik ez, és mi értelme van? 

Amennyiben a játék elején az egyik csapattárs nem tud sikeresen csatlakozni a menethez, a TAB gomb lenyomásával látni fogunk a pingje értékénél egy kis jelzést. Ez mutatja csapattársai (illetve ellenfelei) számára, hogy valami probléma adódott csatlakozás közben, amely minden bizonnyal önhibáján kívül történt. Akárhogyan is legyen, ha a játékosnak nem sikerül visszacsatlakoznia az első kör végéig, csapatának megvan a lehetősége feladni a játékot, és új meccset keresni. Ilyen szituációban csak az AFK, vagy nem csatlakozott játékos veszít RR-t, míg a többiek veszteség nélkül távozhatnak az adott lobbyból. Ez a hasznos funkció megkímél minket 30 percnyi trollkodás, fejfájás, és idegeskedéstől, illetve a legfontosabb, a pontveszteségtől. Senki nem szeret igazságtalan meccsekbe kerülni, és egy ilyen játéknál mint a Valorant, az öt a négy ellen felállás semmiképpen sem fair. 

Hogyan remake-eljünk?

Nem kell mást tennünk mint megnyitni a kör végén a chat ablakot és beírni a “ /remake “ parancsot. Ugyanúgy, mint a feladásnál, egy kis színes ablak fog megjelenni a kijelzőn megkérdezvén, hogy biztosan szeretnénk-e feladni a játékot, amiről a csapat szavazhat. Ez azért lényeges, mert ha esetleg egy premade társunkkal történt csatlakozási hiba, a többséggel megvétózhatjuk a feladást. Ez a döntés kockázatos lehet. Ha biztosak vagyunk abban, hogy barátunk visszatér a játékba, tehát esetleg már töltőképernyőn van, empatikus választás lehet a “ nem “-re nyomni, hogy ne veszítsen instant 20 RR fölött. Ennek a legnagyobb hátránya az, hogy van rajtunk kívül még 3 másik játékos, akik minden bizonnyal borzasztó frusztráltá válnak majd az első kör esetleges elvesztése miatt, hiszen lehet, hogy pont az AFK játékos okozta a vereséget.

Mind tudjuk, hogy az első kör mennyit számít, hiszen az economy miatt ez a következő körökre is hátrányt jelent. Ilyen esetekben a többiek nem fognak foglalkozni, hogy a játékos visszatér hamarosan inkább a remake-et választják, hozzáteszem teljes joggal. Ha mégsem így alakul, és csak egy játékos kívánja feladni a mérkőzést, akkor is számolnunk kell annak a játékosnak a habitusával. Rengetegszer fordult már elő, hogy a csapat nem fogadta el a remake-et, de az az egy ember mentálisan annyira kiégett az első kör miatt (gyenge ember, gyenge jellem), hogy lemond az egész játékról, és szándékos trollkodásba kezd. 

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!