Automatizálta az IT melóját és ez 1 éve fel sem tűnik senkinek a cégnél

Zseni ez az ember, és a sztori amit megosztott még az álommunkák közül is kiemelkedik.

Képzeld el, hogy egy teljesen automatizált program elvégzi a munkádat, így neked ott az egész napod és azt csinálhatsz, amit csak akarsz. Mindezt úgy, hogy erről senki sem tud a cégnél, még a főnököd sem. Valódi álomnak tűnik igaz? Pedig pontosan ezt tette egy ügyes felhasználó - aki nyilvánvaló okokból igyekezett névtelen maradni -, majd a történetét álnéven le is írta Redditre körülbelül egy héttel ezelőtt. A posztból pedig cikk is született, lehozta a Golem oldala, ráadásul 5 nap alatt több, mint 80 ezer olvasottságot ért el, mellé 5 ezer hozzászólással.

Azt azért nem árt tudni, hogy nagyban segítette ötlete megvalósulását a pandémiás időszak. A sztoriban elég szépen bemutatja, hogyan is tudta automatizálni a mindennapi feladatait, miközben ezt a csalást még senki sem fedezte fel a cégnél. A szóban forgó munkakört egyébként alapvetően csak néhány rendkívül egyszerű, ismétlődő folyamat teszi ki, így nem volt nehéz dolga, de azért résen kellett lennie.

"Egy közepes méretű ügyvédi irodánál dolgozom, amely informatikusként alkalmazott, hogy kezeljem a tárgyalásokhoz szükséges összes digitális bizonyítékukat. Az ügyvédi iroda aztán a bizonyítékkezelő rendszerét felhő alapúra cserélte, és azt akarta, hogy én legyek az egyetlen személy, akinek adminisztrátori hozzáférése van a felhőhöz, mindenki más csak megtekintési jogot kapott, és inkább a helyi hálózati meghajtón dolgozik. Hamar rájöttem, hogy ez volt az egyetlen feladat, amit elvártak tőlem a 8 órás műszakban. Ez semmiképpen sem tett ki ennyi időt, így az időm nagy részében úgy tettem az irodában mintha dolgoznék.

Aztán jött a COVID, és megkérdezték, van-e mód otthonról dolgozni. Felállítottam egy távoli munkaállomást, amire rácsatlakoztam, és ekkor kezdődött az igazi móka. Körülbelül egy hét alatt meg tudtam írni, majd leteszteltem, és tökéletesítettem egy egyszerű scriptet, amely az egész munkámat képes elvégezni. Lényegében átvizsgálja a helyszíni meghajtót az esetleges új fájlok után, kivonatolási értékeket generál nekik, átviszi őket a felhőbe, majd újra hash értékeket generál hozzájuk (a bíróságon bizonyítani kell, hogy a digitális bizonyítékokat nem manipulálták). Minden nap becsekkolok, de a nap nagy részében videojátékozok vagy bármi egyébbel ütöm el az időmet, és a nap végén átnézem a naplót, hogy megbizonyosodjak arról, hogy minden zökkenőmentesen ment... aztán kicsekkolok. Körülbelül napi 10 percet foglalkozok a munkámmal."

Sokan azzal vádolják, hogy lusta, és mennyi pénzt felmarkol, de valljuk be, amíg a feladat ellátja, addig azt hiszem senki nem szólhat neki egy szót sem. Egyébként a személy leírta, hogy 90 ezer dollárt (körülbelül 28 millió forint) keres évente ezzel a munkával, ami azért elég jó a napi 10 perces teljesítményéért.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



E-sport életmód - Ismét megrendezik a HUNESZ e-sport konferenciáját - Jön az ESTB!

A második önálló konferencia célja többek között az e-sportban lévő karrier lehetőségek bemutatása, a hazai és nemzetközi e-sport közösségben folyó tudományos jellegű diskurzus élénkítése, nagy hangsúlyt fektetve az e-sport gazdasági-társadalmi hatásaira, azok előnyeire.