Dualista alapok - Hogyan játsszuk eredményesen?

Dualista alapok - Hogyan játsszuk eredményesen?

A győzelem érdekében érdemes csapatorientáltabban játszani, mint az egyéni skill-eket villogtatni

Győzelmet aratni mindenki szeret, de egyes játékokban ez korántsem ilyen egyszerű. A Valoranthoz hasonló csapatjátékok nem egy  embert kívánó feladatok, hanem erős kommunikációt, és összedolgozást tesz szükségessé. Sok ember sajnos nem fogja fel, hogy a játék nem arról szól, hogy ki tudja egyedül lehozni a mérkőzést, hanem egymást segítve kell megszerezni a győzelmet. Sokat hallani, hogy “jaj, nem tudok feljutni mert rosszak a csapattársaim, pedig mindig jó a statom”. Akik néznek streameket, vagy videókat profiktól, azok bizonyára hallották már, hogy a KDA nem minden, sőt! 

Ha valaki igazán jó játékos akkor az azért dolgozik, hogy minél nagyobb ráhatása legyen a játékra. Ez azt jelenti, hogy nem úgy játszik, hogy ő vigye el a gyilkosságokat, és economy-t kockáztatva lopdossa ki a kill-eket, hanem azért, hogy sikeresen végrehajtsák a feladatot. Az emberek zöme azért instalockolja a Dualistákat, mert azt gondolják, hogy ők sok gyilkosságot szoktak szerezni, tehát fantasztikusak, és carryzik a játékokat. Igen ám, de ha nem megfelelően játsza a role-t, akkor nem ér semmit az egész, mert a sok kill ellenére lehet, hogy ő maga lesz a vereség oka.

De mi is a Dualista dolga?

A Dualista feladata elsőként behatolni a site-ra. Képességei lehetővé teszik számára, hogy a felvett harcokat vagy megkezdje (flash), vagy a túlélés után gyógyítsa magát, esetleg kihátráljon belőle (dash). Mivel elsőnek kezdi meg a benyomulást, ezért olyan embereknek kéne választaniuk, akik magabiztosan, jó pálya ismerettel, és crosshair placement-tel rendelkeznek, így képesek megtisztítani a szögeket. Ebben az esetben őt követi egy controller, hogy képes legyen tradelni a benyomuló dualistát. Gyakorlatban ez annyit tesz, hogy számos esetben a behatoló dualistát le fogják lőni, ilyenkor a mögötte haladó embernek kell kiszednie EGYBŐL azt a játékost, aki éppen a csapattársunkra koncentrál. Ez az egyik legalapvetőbb taktika. Ha sikeresen kivitelezzük ezt, támadóként emberelőnyben fogunk játszani, hiszen az ellenfél csapata szétosztva játszik a lerakói között. Innen következik, hogy ha például Reynát választunk, nem kezdhetünk el egyes egyedül külön lurk-ölgetni, mert akkor a csapattársaink soha, de soha nem lesznek képesek bevenni a másik site-ot. 

Összességében azt lehet tanácsolni, hogy azok az emberek hozzák ezt a role-t, akik magabiztosak, jó aim-mel rendelkeznek, és felfogják azt az egyszerű tényt, hogy ők dolgoznak a csapatért, és nem csak a csapat értük. Érdemes egy kontroller, vagy initiator duotársat keresni akik információkkal, füstökkel, és vakításokkal tudnak hozzásegíteni minket a killekhez, illetve ha alulmaradunk egy párbajban, képesek legyen lekövetni minket, és végrehajtani a trade-et.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!