Nitr0 elárulta a visszatérésének okát

Nitr0 elárulta a visszatérésének okát

A Team Liquid faggatta ki a visszatérő kapitányt, aki másfél évnyi profi valorantozás után döntött ismét a Counter-Strike mellett.

Nemrég összeállt a Team Liquid 2022-es felállása, élükön Amerika Kapitánnyal, azaz nitr0val. Az Intel Grand Slam bajnok 2020 nyarán távozott a szervezettől, nem sokkal később pedig meglepetésként ért mindenkit a hír: nem egy másik CS:GO csapathoz, hanem a 100 Thieves Valorant felállásához csatlakozik. Az elmúlt másfél évet itt is töltötte, eközben régi csapata lényegében szétesett, a PGL Stockholm Major után pedig felröppent a pletyka egy esetleges nitr0 visszatérésről, ami be is igazolódott a múlthéten.

De miért is tért vissza? - teszi fel mindenki a kérdést. Észak-Amerikában a Valorant rengeteg CS:GO játékost szívott fel a megjelenése óta, hatalmas siker abban a régióban a játék és az esport is, sokan kényelmesnek tartják a jó fizetést, kevés utazást. De nem a Kapitány. A Liquid készített egy interjút ezzel kapcsolatban a játékossal, és ebből világosan kiderül, hogy igazából ő nem is akart Valorantozni annyira, inkább csak így alakult.

"A legfontosabb tényező az volt, hogy amikor a Counter-Strike Majort néztem, rengeteg jó emléket idézett fel, és úgy éreztem van még üzemanyag a tankban ahhoz, hogy CS-zek. Egész életemben, mindig ezzel a játékkal játszottam. A Valorant meg... jónak tűnt abban a pillanatban a váltás erre a játékra, de elsősorban nem ezt akartam - ahogyan ezt mindenki tudja is. Counter-Strike-ban akartam versenyezni - nem arról van szó, hogy nem akartam játszani. Akartam, de nem voltak olyan jó, értelmes ajánlatok, szóval váltottam. Nagyon hálás vagyok a lehetőségért, amit a Valorant biztosított, jól éreztem magam, és volt időm az újszülött fiamra is. Nagyon jól sikerült az időzítés."

Mi változott? Nos, elmondása szerint decemberig nem sok minden. Szeret azzal foglalkozni, ami közvetlenül előtte van, nem gondolni arra, hogy mi lesz a következő hónapban vagy azután, pláne IGL-ként fontosnak tartja, hogy a jelenlegi problémákra fókuszáljon inkább. EliGE megkeresése volt az, ami beindította a folyamatot, de a Valorant versenystruktúrája sem jött be neki annyira a CS:GO kaotikus, de jelentősen több játékidőt kínáló naptárához képest.

"Valorantban volt pár játékos, akiket mikromenedzselni kellett, a Liquidben viszont újra a tapasztalt maggal játszhatok. Nem kell annyi mindent irányítani, mint a Valorantban, ez megkönnyebülés. De igazából csak szeretek a legmagasabb szinten játszani, szeretek utazni a versenyek miatt, és a Valorantban nincs elég verseny, hogy kielégítsen. Jól kell szerepelned bizonyos versenyeken, hogy játszhass a következő három hónap tornáin. Kedvelem a Counter-Strike nyílt versenykörét."

Az új TL első megmérettetése a 2022-es BLAST Premier Spring Goups versenye lesz, amit teljes egészében élőben követhettek majd az esport1tv Twitch csatornán január 28. és február 6. között.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!