Ezek a legjobb Minecraft modok 2022-ben

Ezek a legjobb Minecraft modok 2022-ben

A mai napig népszerű Minecraft bár önmagában is nagy szabadságot és szórakozást ad és nyújt, ezekkel a modokkal ez a játékmenet is jobbá válhat.

Több, mint 10 éve, 2011-ben jelent meg a Mojang népszerű, nyílt világú játéka, a Minecraft, a népszerűsége viszont még ennyi idő után is folyamatosan csak nő. A játék által nyújtott eszközök és lehetőségek által a kreativitás határa már-már a csillagos ég, a közösség a mai napig próbálkozik a leggrandiózusabb projektek megvalósításával: megvalósították már a Beat Saber-t, a Doom-ot, néhány CS:GO pályát, a teljes Half-Life 2-t, a Genshin Impact városát, vagy például a csernobili zónát is, de olvashattunk példát olyanról is, amikor a koronavírus-járvány miatti lezárások miatt egy középiskola tanévzáró ünnepségét a játékban tartották meg.

Elég jó bizonyítékok ezek, hogy a játék önmagában is rendkívül szórakoztató tud lenni, illetve a rendelkezésre álló eszközökkel szinte minden lehetséges - azonban így is készültek hozzá különböző modok, melyek az alap játékmenetet ilyen-olyan módon befolyásolják. Cikkünkben összegyűjtöttünk 8 modot, melyekkel még jobbá tudod varázsolni játékod:

Just Enough Items (JEI)

Letöltési link

Azon játékosoknak javasolt, akik frissen csöppentek bele a játék világába, vagy nagy ritkán veszik azt csak elő és nem mozognak annyira otthonosan a különböző tárgyak elkészítésében. Ez a mod segít abban, hogy a különböző játékbeli tervrajzok között böngészhess, ezek hozzávalóit pedig könnyebben deríthesd ki, hogy mik azok. Bár nem annyira látványos mod, de segít lecsökkenteni az időt, amit amúgy a Minecraft wiki oldal böngészésével töltenéd a végtelenségig.

OptiFine

Letöltési link

Ugyan a játék önmagában is jól néz ki, vannak olyan helyzetek, mikor egy kisebb igazítás elférne rajta. Ezzel a moddal pedig nemcsak több FPS-sel is fut a Minecraft, de a különböző textúrák HD-minőségű változatait is elérhetővé teszi. Minden megtalálható benne, javított időjárási effektek, szebb fények, részletesebb környezet és személyre szabható animációk.

Biomes O’ Plenty

Letöltési link

A játék a legnagyobb sikerét a magas újrajátszhatósági faktorának is köszönheti. Ez a mod ezt a faktort növeli még inkább: sokkal változatosabbak lehetnek a generált világok, így még több féle növény, virág, fa, építőelem és más vár arra, hogy felfedezd.

Pam’s HarvestCraft 2

Letöltési link

Ahogy a neve is sugallja, a mod a termények gondozásában segít. Sőt, ezen felül sok új elem és étel is elérhetővé válik a Minecraftban, így változatosabban tud étkezni a karaktered. Több, mint 70 újfajta termeszthető növény, több mint 45 gyümölcsfajta és 120-nál is több új féle étel kerül bele a játékba általa. A mod ezen kívül sok másban is tud segíteni, így ha a kertészkedésben találod meg általában önmagad, akkor érdemes adni neki egy esélyt.

WAWLA – What Are We Looking At

Letöltési link

Rendszeresen előfordul az a helyzet, hogy nem tudod figyelemmel követni, épp melyik tárgyat hol tartod? Ez a mod segít ebben, többek között például megjeleníti a ládák tartalmát anélkül, hogy ki kellene nyitnod azt. A mod ezen kívül azt is megmutatja, hogy a háziállataid mikor fognak fialni, illetve hogy az újszülötteknek mennyi időre van még szükségük ahhoz, hogy felnőjenek.

AppleSkin

Letöltési link

A mod legnagyobb előnye, hogy vizuálisan megjelenít neked minden információt arról, amit az ételekről tudnod kell: mi az, ami fogyasztható, illetve meddig leszel "jóllakott" ha elfogyaszotttál valamit. Ezek miatt néhányan már azon a véleményen vannak, hogy az AppleSkin szinte kötelező kiegészítő a játékhoz. Ezek az információk ráadásul a játékban is megtalálhatóak, viszont nem mutatja meg azt neked, így telepítése még a játékfájlokat sem módosítja.

Waystones

Letöltési link

Sokak rémálma, hogy felépítenek valamit egy bizonyos helyen, majd elmennek vándorolni, de közben eltévednek és nem találnak vissza a kiindulóponthoz. Ezen moddal viszont olyan blokkokat tudsz lerakni, amelyek segítségével könnyebben tudsz visszajutni. Ráadásul legnagyobb előnye, hogy Survival módban és multiplayer szervereken is használhatod.

JourneyMap

Letöltési link

A JourneyMap egy rendkívül hasznos mod, több okból is. Játékmenet során ugyanis egy mini- és egy teljes térképet is rendelkezésedre bocsát, így könnyebben tudsz navigálni a világban. Ráadásul olyan jelöléseket is el tudsz helyezni a térképen, melyet játék közben is látsz, így ha egy ilyet elhelyezel például az otthonodnál, könnyebben találsz ide vissza.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

(a cikkben szereplő képek forrása: Dexerto)

Kövess Minket!