0:2-ről egyenlítés, teamkill és rekord a döntőben: ilyen volt az R6S Six Invitational zárt selejtezője

0:2-ről egyenlítés, teamkill és rekord a döntőben: ilyen volt az R6S Six Invitational zárt selejtezője

Az R6S európai zárt selejtezője több meglepetést is hozott, és a finálé aligha lehetett volna ennél szorosabb.

Január 22. és 23. között rendezték meg az év legnagyobb Rainbow Six: Siege versenyének európai zárt selejtezőjét, ahol négy együttes mérhette össze tudását, végül azonban csak egy csatlakozhatott a stockholmi rendezésű Six Invitational 2022 impozáns mezőnyéhez.

A kvartett legnagyobb esélyese a világranglista 19. helyezett Team Vitality volt, de a francia együttes végül csúnyán pofára esett, miután két mérkőzés után már búcsúzott is a küzdelmektől. Előbb a Team Secrettől kaptak ki 2:1-re, majd az alsó-ágon az MNM Gaming ütötte ki őket 2:0-ával. Eközben a cowana az MNM Gaminget verte meg kezdésnek ugyanilyen arányban - igaz az első pálya (Oregon) csak 8:7-es hosszabbításban dőlt el a javukra -, majd a Secret ellen sem hibáztak, és elég gyorsan a döntőben találták magukat.

Az alsó-ágon viszont az MNM Gaming már jóval összeszedettebben játszott, és a franciák után a Secrettel is elbántak, így következhetett a revans. Az előjelek nem feltétlenül számukra voltak kedvezőek, egyrészt mert ezen a tornán már egyszer kikaptak a cowanától, másrészt az örökmérleg alapján szintén rosszul állt a szénájuk. Az eddig lejátszott 8 összecsapásukból csak kettőt nyertek meg, miközben a cowana ötször bizonyult jobbnak náluk. Oregon kifejezetten cowana mapnak bizonyult, itt négyszer is ők diadalmaskodtak az öt alkalomból.


A kép forrása: siege.gg

Mindenesetre most az MNM ötöse sokkal jobban kezdett, és elég gyorsan el tudtak húzni 2:0-ára, de ellenfelük nem adta ilyen könnyen magát. A cowana fel tudott pörögni, és két 7:5-ös eredményt követően sikerült egalizálniuk az eredményt, viszont ez hatással volt a mindent eldöntő ötödik mapra. Kivette az erejüket az eredmény után való rohanás, így történhetett meg, hogy a 6:5-ös állásnál Villán Grizzly saját csapattársát is kilőtte plantolás közben. A másik oldalon pedig nem sikerült megállítaniuk Tyrantot, a brit játékos ugyanis élete formáját mutatta be. Luke "Tyrant" Casey egy rekordot is megdöntött: 65 killt hozott össze a fináléban, ami a legtöbb killnek számít a tier-1 BO5-ös meccsek között.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Borítókép forrása: esports-news.co.uk

Kövess Minket!