Activision Blizzard: Több értesülés szerint is távozhat Kotick a cégtől

Activision Blizzard: Több értesülés szerint is távozhat Kotick a cégtől

Ugyan sem a Microsoft, sem az Activision Blizzard nem kommentálta a vezérigazgató sorsát, Kotick kijelentései arra utalnak, hogy nem marad már sokáig a cégnél.

Amióta a Microsoft felvásárolta az Activision Blizzardot, sokakat foglalkoztat a kérdés, hogy vajon mi lesz Bobby Kotick, a cég elnök-vezérigazgatójának a sorsa? Kotick a Blizzardnál kirobbant zaklatási botrány óta folyamatosan a céggel szembeni kritikák egyik célpontja, a rajongók egy része ráadásul a vezérigazgató távozásának örülnének a legjobban, aki ez esetben anyagilag mindenképpen jól járna. Több értesülés szerint Kotick napjai meg vannak számlálva a Blizzard élén, ugyanis egyaránt azt állítják, hogy az átadás-átvétel végeztével távozik a cégtől.

Erről először a Wall Street Journal írt, de később a Bloomberg más forrásokra hivatkozva ugyanezt állította. A Microsoft az üzlet megkötésekor még azt nyilatkozta, hogy Kotick marad pozíciójában, ahogy viszont az utolsó pont is rákerült a szerződésre, „az Activision Blizzardért is a Microsoft Gaming vezérigazgatója, Phil Spencer felel". Kotick jövőjét nem említették sehol, ő viszont elég kétértelmű nyilatkozatokat tett. A Blizzard oldalán megosztott nyílt levelében úgy fogalmazott, hogy:

„Az ilyen fajta tranzakciók sok időt vesznek igénybe. Az üzlet a tervek szerint körülbelül 2023. június 30-án zárul le, ahogy a szükséges hatósági jóváhagyást megkapjuk, illetve egyéb feltételek is teljesülnek. Addig is teljesen önállóan fogunk működni, én pedig ugyanolyan szenvedéllyel és lelkesedéssel folytatom vezérigazgatóként, mint 1991-ben, mikor csatlakoztam a céghez."

Egy, a New York Timesnak adott interjúban viszont már sejtelmesebben fogalmazott. A jövőjét firtató kérdésekre röviden csak annyit válaszolt, hogy "elérhető lesz, ha szükség van rá" az üzlet lezárultát követően.

„Azt mondtam a Microsoftnak, hogy nekem fontos ez a cég, úgyhogy akármilyen pozíciót is szánnak nekem az üzlet lebonyolításában, szívesen megcsinálom" – mondta Kotick. "Nem érdekel, hogy ez 1 hónapot, vagy akár 1 évet vesz igénybe, csak az számít, hogy az átállás zökkenőmentesen menjen végbe."

Többen azonban pont amiatt kritizálják a vezérigazgatót, mert nem érezték rajta, hogy mindent megtett volna a zaklatási botrány során kiderült problémák elhárítására, több esetben pedig csendben is maradt. Emiatt is számítanak rá sokan, hogy Kotick távozik a cégtől, ha azonban ez meg is fog történni, az nem mostanában lesz.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Üzlet - GPS-nyomkövetővel a család biztonságáért (x)

Mobiltelefonok, tabletek, okosórák - egyre több olyan eszköz jelenik meg, amely a számítástechnikát apró, mobil formában teszi elérhetővé, hogy aztán megkönnyítse és biztonságosabbá tegye a mindennapi életünket.

Üzlet - Ezért vagyunk oda még felnőttként is a kisautókért (X)

A kisautók a gyerekek kedvenc játékai közé tartoznak. Azonban sok felnőtt szívében is különleges helyet foglalnak el. Sokan közülünk emlékeznek arra, hogy milyen örömmel játszottunk ezekkel a szépen kidolgozott játékokkal, és hogy mennyire büszkék voltunk a gyűjteményükre.