CS:GO: Mit tanultunk a BLAST Premier Spring Groups mérkőzéseiből?

CS:GO: Mit tanultunk a BLAST Premier Spring Groups mérkőzéseiből?

Szerinted melyik csapat volt a legígéretesebb a 2022-es BLAST Premier Spring Groups versenyéről?

Véget ért a tavaszi BLAST Premier szezon első állomása, a Spring Groups. Sajnos a koronavírus miatt a csapatok online közegben játszottak, ezúttal nem volt lehetőség a nézőkkel tömött stadionok megvalósítására. Ez azonban cseppet sem vont le a színvonalból, sőt. Hála a 2022-es cseréknek, rendkívül izgalmas meccseket láttunk, felfrissült, megerősödött vagy éppen legyengült csapatokkal. Összegyűjtöttük most a verseny legnagyobb élményeit, pozitív és negatív értelemben egyaránt.

A BLAST Premier Spring Groups végeredménye

Azonnal a Spring Finalbe jutott A Showdownban próbálkozhat újra
FaZe Astralis
OG NiP
Vitality MiBR
BIG Evil Geniuses
NaVi Liquid
G2 Complexity

M0NESY nagy dolgokra hivatott

Nem rossz, sőt, határozottan jó! Nem akarjuk egyetlen verseny után az egekbe magasztalni a 16 éves m0NESYt, de a G2-számításai eddig bizony működnek. Bár a NaVi-edzője, b1ad3 korábban azt nyilatkozta, hogy m0NESY rémült, kapkodó, pontatlan lesz az első tier 1-es versenyén, ennek nyomát sem láttuk. Csiszolnia kell még játékán, ez tény. Vannak hibái, melyek a G2-szintjén már nem megengedettek, de minden ilyen hibára jut két olyan elképesztő megmozdulása, ami miatt bátran ki merjük jelenteni, hogy m0NESY a jövő nagy sztárja lehet, ha megfelelő kiképzést kap idén a G2-nál.

Borzasztóan gyenge az észak-amerikai CS:GO

Nem túlzás azt állítani, hogy amilyen erős most m0NESY, pont olyan gyenge az NA-CS. A BLAST Premier Spring Goups észak-amerikai triója alaposan leszerepelt. Sokadik alkalommal estek ki az elsők között, hiába a cserék, hiába az új felállások. Még az MiBR is jóval erősebb, ígéretesebb játékok mutatott, mint a Liquid, az EG vagy a Complexity, erre pedig már rég nem volt példa. Talán 2017 volt az utolsó év, amikor a dél-amerikai mezőny felvette a versenyt az északival.

19-re húzott lapot a Vitality, de (eddig) bejött

Nagy bátorság kell ahhoz, amit idén meglépett a Vitality. A francia felállás a kukában végezte, 2022-nek pedig egy francia-dán fúzióval vágtak neki. Pont két teljesen eltérő stílusú nemzetiség játékosaival, hiszen míg a franciák mindig is a szívüket követték a szerveren, addig a dánok az eszüket. Eddig azonban működni látszik a dolog. Nem zakatol még hibátlanul a gépezet, de kellő erővel sikerült bemutatkozniuk és óriási lendülettel lőtték magukat tovább a Spring Finalbe. Olyan csapatokat utasítottak most maguk mögé, mint a G2, a FaZe vagy az MiBR. Rövid távon jól működik az új csapat, most már csak hosszú távon kell bizonyítaniuk.

Szenved az Astralis

Az Astralis már tavaly meglépte a szükséges cseréket, így idén ők voltak leginkább összeszokott alakulat az első komoly versenyen. Sajnos ez a játékukon egyáltalán nem látszódott meg. Hajlamosak vagyunk abba a tévhitbe ringatni magunkat, hogy a csapatok nem veszik komolyan az első meccseket, mondván még az első vereség után is simán továbbjuthatnak. Nos az Astralis nem jutott tovább. Gyengén kezdték meg szereplésüket, gyengén folytatták és végül gyengén is fejezték be.

Lucky AWP-s játéka még mindig kevésnek tűnik, de újabban gla1ve irányítása sem olyan már, mint anno. Nyoma sincs a régi precíz köröknek, helyüket átvette a kapkodás és a figyelmetlenség. Sokat fejlődhet még ez az Astralis és őszintén szólva, kell is nekik, mert a mostani formájuk egyszerűen nem elég.

Álmos a NaVi

Végül, de nem utolsó sorban, alulteljesített a NaVi is. 2021 abszolút bajnokcsapata mintha nem is lett volna a szerveren, legalábbis egyes meccseken. Oldalukon még nincs akkora baj, mint az Astralisnál, de azért a következő versenyükre elő kell húzniuk a nyulat a kalapból. A BLAST Premier Spring Groups alatt az MiBR, az Astralis és a NiP is meglepte őket, végül pedig csak az utolsó esélyükbe kapaszkodva jutottak tovább.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!