RLCS: Győzelemmel ünnepelte a Version1 a Major-kvalifikációt

RLCS: Győzelemmel ünnepelte a Version1 a Major-kvalifikációt

A csapat már a hétvége korábbi szakaszában biztosította részvételét a Majorön, így a legjobban sikerült azt megünnepelniük.

2022. február 18-tól 20-ig tartott Rocket League Championship Series (RLCS) 2021-22-es szezonjában a téli szezon 3. regionális eseménye Észak-Amerikában, Óceániában, Közel-Keleten és Délkelet-Ázsiában. A csapatok a hétvégén már úgy gurultak ki a pályára, hogy ez az utolsó esélyük javítani esélyeiken, a Téli Majorre való kvalifikáció érdekében – egy csapat ráadásul a világbajnokságra is kijutott, a tavaszi szezontól függetlenül.

Első alkalommal végzett élen a lila csapat; két Őszi Major-résztvevő csapat is lemarad a téliről

Nem volt könnyű helyzetben a Team Envy és a Complexity Gaming: azok után, hogy mindkét csapat még ott volt az Őszi Majorön, úgy vágtak neki a 3. téli eseménynek, hogy egy legalább dobogós helyezésre lenne szükségük, ha a télin is ott szeretnének lenni. Az első akadály még sikerült is a csapatoknak, a csoportkörből továbbjutottak (a Complexity ráadásul 1. helyen), a rájátszáson viszont nem jöttek be a számításqik: az Envy a vesztes ág 1. fordulójában azonnal vereséget szenvedett, míg a Complexity a felső ágon előbb a Version1-től, az alsón pedig az NRG-tól kapott ki, így egyik csapat sem jutott ki a Majorre.

Azok után, hogy az Őszi Majorön a Spacestation Gaming még nem lehetett ott, a télin viszont biztosan részt fognak venni, azonban ezt a legutóbbi hétvégén a legizgalmasabb módon sikerült elérniük: a vesztes ág 1. fordulójában rögtön vereséget szenvedtek az Oxygen Esportstól, így a hétvége további része számukra izgulással és reménykedéssel telt, hogy ellenfelük ne jusson el sokáig az ágrajzban. Végül a FaZe Clan állította meg az Oxygent a vesztes ág 3. körében, ami azt jelentette, hogy a Spacestation a ponttáblázat 5. helyén zárva ott lehet Los Angelesben.

A Nagydöntőt végül a Version1, illetve a vesztes ágon óriásit menetelő NRG Esports vívta meg, előbbi csapat pedig már azzal, hogy bejutott a győztes ági döntőbe, biztosította férőhelyét a Téli Majorön. A G2 elleni párharc első mérkőzése egy picit olyan érzetet is keltett, hogy túlságosan jól sikerült az ünneplés, az még egy 5-1-es sikert hozott a G2-nak, de utána a V1-nek nem volt megállás: a G2-t 4-2-re, az NRG-t a Nagydöntőben pedig 4-1 arányban verték meg, ezzel a csapat pedig története első győzelmét ünnepelhette az RLCS bármely eseményén (az előző szezont, az RLCS X-et is beleszámítva).

A csoportkör tabelláinak és a rájátszás végeredménye (kép forrása: Liquipedia)

Megvan a világbajnokság első résztvevő csapata; elképesztő sorozat szakadt meg Óceániában

Óceánia

Lógott a levegőben, hogy a Ground Zero Gaming, amely csapat Stockholmban még ott lehetett az Őszi Majorön, a téliről lemarad. Végül nem is rajtuk múlt, hogy nem sikerült: a 3. téli eseményt bracket resettel megnyerték, a döntőben a Renegadest felülmúlva, de a korábbi regionális események eredményei, illetve a Pioneers (korábbi Forkidden) 3. helye azt eredményezte, hogy ők lemaradnak a Los Angeles-i tornáról, Óceániát pedig a Renegades és a Pioneers fogja képviselni. Ezzel ráadásul egy igen hosszú sorozat szakadt meg: a Ground Zero játékosa, Torsos eddig (amióta Óceánia is része az RLCS-nek, a 3. szezon óta) minden offline döntőt részt vett, így ez lesz az első, hogy nem lesz ott a mezőnyben.

Közel-Kelet és Észak-Afrika

A régió rekordbajnoka, a szaúdi Sandrock Gaming magabiztosan vezette a ponttáblázatot, azzal pedig, hogy az őket üldöző SCYTES a vesztes ág 2. fordulójában kiesett, vált biztossá, hogy oKhaliD-ék a Téli Majorön is biztosan ott lesznek. A 3. esemény megnyerésével pedig az is biztossá vált, hogy a tavaszi szezon eredményeitől függetlenül biztosan ott lesznek a teljes szezont lezáró, 24 csapatos világbajnokságon, így ők lettek ezzel az első csapat, akiknek ez az eredmény sikerült.

Délkelet-Ázsia

A 3Rats kelet-ázsiai rájátszásán való részvétele már korábban is szinte biztosnak volt tekinthető, a régióból végül hozzájuk az UHUH csatlakozik majd, ők ketten várhatják, mely két gárda érkezik még a 4 csapatos pótselejtezőre, ahonnan 1 csapat juthat ki a Majorre. A 3. téli eseményt a régióban a 3Rats nyerte meg, akik ezzel összesítésben már a 6. győzelmüket érték el.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!