Véget ért a K&H MNEB–HO Invitational csoportköre, megvannak a rájátszás csapatai

Véget ért a K&H MNEB–HO Invitational csoportköre, megvannak a rájátszás csapatai

A kétnapos svájci rendszerű csoportkör több meglepetéseredményt is hozott, kialakult a rájátszás mezőnye.

2022. február 26-án és 27-én került megrendezésre a K&H Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság 4. évadában a Hungarian Open 2021-22: Tavaszi liga Invitational torna csoportköre. A 16, az őszi ligában az élvonalbeli indulást kiharcoló csapattal rajtolt el a versenysorozat, amelynek svájci rendszerű csoportköréből 8-an juthattak csak tovább, míg további 8 csapat búcsúzott a további küzdelmektől.

Az 1. forduló nem hozott nagy meglepetéseket, a kiemelt csapatok egyaránt 3-0 arányban nyertek, így ők a felső ágon folytathatták szereplésüket. A második forduló aztán hozott egyből egy izgalmas párosítást, az MTK Budapest és a Team Plague között, a csapatok pedig igazolták is a várakozásokat, ugyanis bár az MTK 2-0-ra is vezetett, ezt kiegyenlítette a Team Plague, a döntő meccsen azonban az MTK tudott koncentráltabb maradni, így 3-2-re ők nyertek. A felső ág többi szettjén a Budapest Five a KmK Esport, a WiLD MultiGaming az Exhelp Gaming, míg a Future Esports a Spirit Gaming ellen tudott egyaránt 3-0 arányban győzni.

A 3. forduló felső ága így Budapest Five vs. Future Esports, illetve WiLD MultiGaming vs. MTK Budapest párosítások alakultak ki. Előbbin a Future Esports összességében méltó ellenfele tudott lenni a Budapest Five-nak, de utóbbinak sokkal többször érvényesült az akarata és magabiztosan nyert 3–0-ra. A WiLD - MTK párharcon a WiLD 2–1-re is vezetett, innen viszont fordított az MTK és nyert 3–2-re, így elsőként a Budapest Five és az MTK Budapest jutott a rájátszásba.

A 4. fordulóban a WiLD MultiGaming a KmK Esportot, a Future Esports az Exhelp Gaminget, a Team Plague pedig a Spirit Gaminget kapta a felső ágon. A Future Esports magabiztosan múlta felül az Exhelp Gaminget, míg a Spirit Gaming némi meglepetésre 3-1 arányban tudta felülmúlni a Team Plague-et. A WiLD MultiGaming az első játék után még vezetett 1–0-ra a KmK ellen, utóbbi azonban tudott váltani a folytatásban és végül 3-1 arányban diadalmaskodva a Future Esportsszal és a Spirit Gaminggel egyetemben szintén továbbjutott 3–5. helyen.

Az 5. fordulóban már csak 6 csapat maradt játékban, akik az utolsó esély kihasználására törekedtek. A WiLD MultiGaming a LvL Up Esport, a Team Plague az Alcohol Damaged Penguin Squad, míg az Exhelp Gaming a Scoopididup ellen lépett pályára, ahol a felsorolásoknál az előbb felsorolt gárdák voltak papíron esélyesebbek, utóbbiak viszont meg tudták nehezíteni ellenfelük dolgát. Végül a WiLD MultiGaming, a Team Plague és az Exhelp Gaming örülhetett, így velük vált teljessé a rájátszás mezőnye.

A csoportkör végeredménye. A csoportból az első 8 helyen záró csapat jutott tovább a rájátszásba, míg a további 8 gárda kiesett. (forrás: Liquipedia)

A verseny 2022. március 5-én és 6-án az Invitational rájátszásával folytatódik tovább, szombaton a négy negyeddöntővel, míg vasárnap az elődöntőkkel és a döntővel. A mérkőzéseket a HungarianRLTournaments Twitch-csatornáján lehet élőben követni.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!