Sziréna és robbanás nehezítette az EU RMR selejtezőit

Sziréna és robbanás nehezítette az EU RMR selejtezőit

A Sinners és TaZ csapata is ukránok ellen játszott, amikor hirtelen szünetet kértek az RMR nyílt selejtezőjén.

Az összevont EU és CIS RMR selejtezőinek második köre indult el tegnap, a nyílt kvalifikációra ismét több mint 800 csapat jelentkezett. A PGL Major Antwerpenre több nagy csapatnak sem sikerült eddig kijutnia, így a BIG, az új fnatic és a Movistar Riders is újra elindultak a nyílt selejtezőkön, és a forZe is küszköd, miután legutóbb lecsalták őket. Rajtuk kívül olyan top 30-on túli gárdák is próbálkoznak, mint a SINNERS vagy a TaZ és NEO nevével fémjelzett Honoris.

A csehek és a lengyelek azonban nem várt eseményekbe futottak, amikor is ukrán ellenfeleik hirtelen légvédelmi szirénákról és robbanásokról számoltak be, ami miatt szünetet kértek. A SINNERS ezt írta ki Twitteren a Run or Die elleni mérkőzésük közben: „Szünetel a jelenlegi RMR-meccsünk, mert a másik csapat játékosai szirénákat hallanak, várjuk mi fog történni. Micsoda világban élünk... Imádkozunk értetek srácok.” Végül a meccset sikerült folytatni, 28-25-re nyert a SINNERS Infernon.

TaZ a Honoris kiesése után számolt be arról, hogy két fiatal ukrán srác ellen játszottak, amikor egyszercsak kiabálni kezdtek: „szünet, szünet, annyi robbanás”, majd csend. A legendás lengyel játékos ezután elmondta, hogy ne engedjék az orosz orgok, influencerek, emberek, hogy Ukrajna arra a sorsa jusson, amit egyszer már átélt Lengyelország a második világháború kezdetén.

Ami magát az RMR-selejtezőt illeti, a nagyobb csapatok közül a BIG és a fnatic ezúttal be sem jutottak a legjobb 16 közé. A fnatic körüli bizonytalanságok, brollan várható eladása, smooya kispadra kerülése egyértelműen nem segítenek, ahogyan a tapasztalatlan akadémistákra is nagy teher zúdul most. A BIG tegnap k1to helyett Krimboval játszott, de ez sem volt elég az előrelépéshez. Viszont továbbjutott az MSL–aizy–suNny–oskar–supra-ötös, akik Tokyo Revengers néven játszanak, valamint XANTARES Eternal Fire-je, a Movistar Riders, a SINNERS és a Fiend-maggal játszó SKADE is.

Az alábbi meccsekkel folytatódik ma az út Antwerpenbe, négy hely kiadó ezúttal is:

Bad News Eagles vs. VOID
SAW vs. 4glory
Eternal Fire vs. FTW
NLG vs. SINNERS
Strive in chaos vs. Tokyo Revengers
Spirit vs. SKADE
K23 vs. iNation
Movistar Riders vs. Endpoint

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!