VALORANT: Yoru és Icebox átdolgozását és ügynökbalanszolást hozott az Act II

VALORANT: Yoru és Icebox átdolgozását és ügynökbalanszolást hozott az Act II

Élessé vált az új Actot elhozó, 4.04-es verziószámú frissítés.

Kezdetét vette a VALORANT Episode 4 Act II, amelyben a Riot Games inkább a meglévő tartalmak kijavításán, -igazításán dolgozott. Végre megkaptuk a korábban megígért Yoru-reworköt, de emellett a többi ügynök is érintett, valamint Icebox is kisebb változásokon esett át.

A patch több ügynököt is érintett: Omen, Brimstone, Astra, Viper és Yoru legtöbb képessége is kisebb-nagyobb mértékben máshogy fog működni, például kevesebb, vagy több kreditbe kerül, vagy a konkrét hatása változik meg. Ezeken kívül ráadásul javítottak is több olyan ügynök képességén, ahol a földre tudsz helyezni valamit, ezektől azt remélik, hogy szűk helyeken is könnyebbé válik ezek elhelyezése (például Sage Barrier Orbja, vagy Omen Shrouded Stepje). A legjobban mégis Yoru változott, megérkezett ugyanis az ő komplett újradolgozása is, a legtöbb képessége teljesen máshogy fogja befolyásolni a mérkőzéseket a patch-et követően.

Ami a pályákat illeti, Icebox gyakorlatilag teljes átdolgozáson esett át. Szinte nincs olyan része a pályának, amelyet ne érintettek volna, beleértve ebbe a lerakókat, az ahhoz vezető utakat, illetve a védekező spawnról midre vezető út is kissé megváltozott.

Érkezett még a mérkőzéseket érintő újítás is, amely tesztidőszakban egyelőre csak a latin-amerikai régióban éles, a lényege pedig annyi, hogy sokkal választékosabban fordulnának elő a különböző pályák az egyes meccsek során. A rendszer az alábbiak szerint működne:

  • Minden játékos esetében megnézi, mely pályákon játszott az előző 5 mérkőzésen.
  • Kiveszi azokat a pályákat, melyeken egy játékos legalább kétszer játszott.
  • Majd a legkevesebbszer előforduló pályát választja. Ha az előző lépésnek minden létező pályát kivett, akkor viszont azt a szempontot nem veszi figyelembe.

A teljes patch notes (angolul) a játék hivatalos weboldalán olvasható el, ahol részletesebben mutatta be a Riot Games a változásokat, újdonságokat.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!