Startol a K&H MNEB HPCL 12. szezonja, képernyőn a címvédő és az újoncok is

Startol a K&H MNEB HPCL 12. szezonja, képernyőn a címvédő és az újoncok is

Útjára indul a 12. szezon, de vajon a történelmi tettet végrehajtó Puskás Akadémiát ki állítja meg tavasszal?!

A Puskás alig ocsúdott fel a triplázást követő eufóriából, majd röpke téli álmát követően rögtön behúzta az újabb Szuperkupa trófeáját, hogy egészen kivételes lendülettel vághasson neki a K&H MNEB HPCL FIFA 22 tavaszi, egyben 12. szezonjának. A címvédő lesz tehát mindenki számára a legyőzendő nemezis, így ez a kiírás számukra talán minden eddiginél nehezebb lehet, hozzátéve, hogy az együttes jóval nagyobb figyelmet akar szentelni tavasszal a Bajnokok Ligájának, tehát a több frontos helytállás némileg háttérbe szoríthatja a hazai sorozatokat.

Persze ez majd kiderül, mert alapesetben a keret az itthoni dominanciához kellően erősnek bizonyult, de ez a következő szint még képlékeny lehet a klub számára. Mindenesetre nagy esélyük van ismét az első helyért harcolni a bajnokságban, miközben az első játéknapon rögtön a kemény falatnak bizonyuló Hajdúnánás jön velük szembe. Igaz, hogy januárban idegenben 4:0-ára nyertek, de virtuális hazai közegben éppen csak egy 2:1-es siker született. A nyitán pedig sosem könnyű, a kisebb csapatok pedig mindig fel tudják magukat szívni egy ilyen nagynevű alakulat ellen.

A feljutó Soproni csapat két komoly próbatételen már túl van, hiszen a Kupa, illetve a Szuperkupa fináléban is a Puskás ellen kellett pályára lépniük és bár sok babér végül nem termett nekik, rengeteget tanulhattak azokból a találkozókból. Némileg az is kirajzolódott, hogy egy elszánt és bárki számára komoly problémát jelentő együttessé érhetnek, viszont a kis és középcsapatok ellen érdekes lesz látni hány pontra képesek. Ellenfelük az MTK, 2021 triplázója, bár az előző szezonban kicsit felemás teljesítményt nyújtottak. A hajrájuk mindenesetre a dobogó legalsó fokára elég volt, illetve az is látszik, hogy jobb napjukon bárkit meg tudnak verni, kettőségüket pedig jól jellemzi a Honvéd elleni 6:1-es sikerük melletti 1:0-ás LvL Uptól elszenvedett vereségük. Egy jó start viszont sokat dobhat a kedvükön, pláne egy újonc ellen.

Kicsit vissza kell ám pörgetni az idő kerekét, hogy a DVTK neve szembe jöjjön velünk az első osztályban, legutóbb ugyanis a 8. szezonban voltak részesei az élvonalnak. Azóta viszont több ízben megjárták a másodosztályt, de ősszel végre meg lett a várva várt áttörés. Megnyerték a másodosztályt és ezzel rájátszás nélkül itt lehetnek a legjobbak között. Ha ezt a formájukat tartani tudják, hiszen 6 mérkőzés óta veretlenek, akkor ez még a középmezőnyre is elegendő lehet. Az első játéknapról kiválasztott meccs viszont már csak azért is érdekes, mert a másodosztályban ez volt az egyik legnagyobb rangadó, a Fertőszentmiklós volt az, akik legutoljára megverték a másodosztály bajnokát. Nem is szabad őket leírnia senkinek, hiszen dacára a harmadik helyüknek a második ligában, az osztályozón a Vasas ellen kiharcolták a feljutást, ez pedig hatalmas erőt adhatott nekik a továbbiakra.

Az est záró összecsapása pedig szintén egy rangadó lesz, bár a Veszprém az elmúlt években sokat veszített a fényéből. Az elmúlt idényben a középmezőnyben harcolt csak a jobb helyekért, de ott sem sikerült igazán megszilárdítaniuk a pozíciójukat, miután a 8. helyen zártak végül. A TrollFoci ellen mind a kétszer csak 1:0-ára kaptak ki, tehát annyira nem kell tartaniuk a bajnokság egyik esélyesétől és igazából kiugró teljesítményre is képesek, de a papírforma azt mutatja, hogy a Hálószaggató fémjelezte gárda behúzza a nyitómeccsét. Ez mondjuk függhet attól, hogy a gólvágójuk, Humenszky milyen formában kezdi a bajnokságot, illetve attól is, hogy milyen kedvvel fociznak a játékosok. Néha úgy tűnt, mintha nem igazán esne jól nekik a virtuális pályán kergetni a labdát és ekkor be is csúszott néhány fájó pontvesztés, mint például a Hajdúnánás elleni 2:2 vagy a Grosics elleni egy gólos vereség. Viszont ha bajnoki címet akarnak végre ünnepelni, akkor ezek nem férnek bele és a jó start szinte kötelező.

A K&H MNEB HPCL 12. szezonjának első játéknapjából közvetített mérkőzések menetrendje:

20:00 SC Sopron Esport - MTK Budapest eSport
20:30 DVTK e-Sport - Fertőszentmiklós eSport
21:00 Puskás Akadémia eSport - Hajdúnánás FK - Goolasso
21:30 TrollFoci-Hálószaggató eSport - Veszprém Futsal eSport

A K&H MNEB HPCL mérkőzéseit élőben lehet megtekinteni az Esport1 Facebook, illetve Youtube vagy Twitch csatornáján este 8 órától!

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!