K&H MNEB-HO: Őrült végjátékot hozott a csoportkör, kialakult a rájátszás mezőnye

K&H MNEB-HO: Őrült végjátékot hozott a csoportkör, kialakult a rájátszás mezőnye

Surranópályán derült ki az A csoport győztese, illetve a 8 csapat kiléte is, akik ott lehetnek a következő heti rájátszáson.

2022. március 26-án és 27-én került megrendezésre a K&H Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság 4. évadának Rocket League versenye, a Hungarian Open 2021-22: Tavaszi liga 1. eseményének csoportköre. 12 csapat harcolta ki részvételét a verseny ezen szakaszában, akik egy kétnapos küzdelemsorozatban harcoltak a csoportkörből való továbbjutásért, és hogy ott lehessenek a rájátszáson.

Az A csoportban elképesztő küzdelmekre számíthattunk az MTK Budapest – Future Esports – Team Plague triótól a csoportelsőségért, ezért pedig utóbbi nagy lépést tett azzal, hogy az MTK Budapestet két vállra tudták fektetni. A fővárosi csapatnak kötelező is volt a javítás a Future Esports ellen, amelyet sikerült is elérniük 3-1 arányban. A zárófordulóig a Team Plague állt az élen, az utolsó körben azonban a Future Esports már nagy falatnak bizonyult, így hármas holtversenyben, az egymás elleni eredmények alapján az MTK Budapest hajszál híján, de megnyerte a csoportot, a Future Esports zárt második helyen, míg a Team Plague lett a harmadik. A negyedik helyért az Exhelp Gaming – Insanity – ADPS hármas versengett, a legutolsó párharcig kellett is várni, melyik lesz végül ez a csapat, aki ezt el tudja érni, végül az Exhelp Gaming örülhetett.

A B csoportban a Budapest Five viszont semmiképpen sem szerette volna a véletlenre bízni, és minden szettjét győzelemmel abszolválva veretlenül zárt hatosa élén. A WiLD MultiGaming és a Spirit Gaming végül a 2. helyért küzdött egymás ellen, ebből a versenyfutásból pedig előbbi csapat jött ki jobban, így ők zártak előrébb. A negyedik, még továbbjutást érő férőhelyért az Afterglow Esports – Scoopididup – High Octane csapatai küzdöttek meg, és azáltal, hogy az Afterglow mindkét riválisát felül tudta múlni, ők lehetnek még ott a legjobb 8-ban.

A csoportok végeredménye így az alábbiak szerint alakult:

Az 1. tavaszi esemény április 2-án és 3-án a rájátszással folytatódik tovább, első napon a negyeddöntőkkel, második napon pedig az elődöntővel és a döntővel. A közvetítés mindkét nap 16:30-kor kezdődik, és a HungarianRLTournaments Twitch-csatornáján követhetitek élőben a találkozókat.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!