K&H MNEB SL GTS S4: Kettős győzelmet és újonc dobogóját hozta a harmadik forduló

K&H MNEB SL GTS S4: Kettős győzelmet és újonc dobogóját hozta a harmadik forduló

A címvédővel nem tudnak mit kezdeni, de mögötte szenzációs csatákat lehetett látni ismét.

Bekövetkezett az, amitől valószínűleg minden ellenfele tartott, Blazsán Patrik megszerezte a pole pozíciót a Willow Springs Int. Raceway: Big Willow pályán a K&H MNEB SimLiga GTS harmadik fordulójának első futamán. Ez azt jelentette, hogy a regnáló bajnok, aki egyben ebben a szezonban is vezeti a pontversenyt, gond nélkül tudott elrajtolni, ezáltal megtartotta a vezető helyét és a saját tempóját autózva egyre nagyobb előnyre tett szert. Mögötte a két pódium várományosa Szarka Zsolt és Mihalidesz Máté szintén ügyesen jött el a startot követően, így megkezdhették ők is a saját csatájukat és a többiektől való leszakadást. Néhány kanyar erejéig Krémer Péter tartani tudta a negyedik helyét, de a hármas balos kanyar előtt későn fékezett és így nem csak az ideális ívről csúszott le, de jócskán vissza is esett. Kialakult ezáltal egy Tóth Henrik, Németh László, Bartha Tamás trió, akik körökön keresztül nagyon közel autóztak egymáshoz, amikor is a negyedik körben Németh az utolsó szektorban átverekedte magát Mercis ellenfelén. Az élen egész szépen tartotta a két üldöző Patrik tempóját, de támadásig nem jutottak el, ahhoz nem voltak elég gyorsak. Henrik időközben visszaszerezte a negyedik helyét és az első játéknapon látott védekezését mutatta be újra, amivel sikerült megőriznie előkelő pozícióját. Az első futamot természetesen Blazsán Patrik nyerte, mögötte Szarka és Mihalideszt intette le a kockás zászló.

A fordított rajtrács aztán eddig nem látott érdekességgel rukkolt elő. Az első két körben ugyanis Blazsán Patrik parádés rajtjának és tehetségének köszönhetően az élre ugrott, mögötte Mihalidesznek sikerült még ez a bravúr. Szarka viszont a negyedik helyig tornázta fel magát, amikor az előtte kakaskodó trió, Magda, Bartha és Tóth túl nagy falatnak bizonyult. Nem volt türelme kivárni mi lesz az ő meccsükből és megpróbálkozott egy előzéssel, hátha ő lesz a nevető negyedik. Csúnyán sült el, ugyanis összeért Tóth Henrik autójával az orra és lesodródott a pályáról nagy sebességnél. Ezzel neki el is szállt ez a futam.

Krémer Péter pedig időről-időre igyekszik bizonyítani a rátermettségét, olyannyira, hogy a negyedik körtől kezdve a hatodik helyről varázslatos előzésekkel feljött egészen a harmadikig. Mögöttö szűnni nem akaró csatározások miatt volt fontos a visszapillantó tükrének állandó csekkolgatása, de aztán szép lassan kiautózott egy kellemes kis 1,5-2 másodperces előnyt, így már nem kellett annyira félnie a támadóktól. Blazsán Patrik természetesen gond nélkül győzött és ezzel az idényben először hozta össze a kettős győzelmet, mögötte Mihalidesz ért célba, meglepetésre pedig a szezon újonca Krémer Péter megtartotta virtuális dobogós harmadik helyét.

Ez azt jelenti, hogy Blazsán tovább növelte a pontversenyben az előnyét, jelenleg 172-nél jár, mögött Szarka 144-et gyűjtött eddig, Mihalidesz Máté pedig 142-vel 2 pontra feljött nagy riválisa mögé.

Folytatás április 3-án szombaton 19 órától.

A további eredményekért a Race Online Hungary által fejlesztett GTS-Rank weboldalra látogassatok el, ahol a jövőbeli prekvalifikációs időket élőben követhetitek.

Nevezz, játssz és nyerj! Ha további részleteket szeretnétek megtudni a K&H MNEB-ről, akkor irány a bajnokság hivatalos Facebook oldala!

A K&H-MNEB kiemelt támogatója a Digitális Jólét Program és az MI Kihívás.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!