RLCS: Óriásit menetelt a Team Queso, de végül a G2 lett a Téli Major-győztes

RLCS: Óriásit menetelt a Team Queso, de végül a G2 lett a Téli Major-győztes

Az utolsó játéknapon lerántották a leplet arról is, hogy mikor és hol lesz a Tavaszi Major és a Világbajnokság is.

2022. március 23-án kezdődött és 27-én ért véget a Rocket League Championship Series (RLCS) 2021-22-es szezonjában a Téli Major. A világ 16 legjobb csapata mérkőzött meg a kaliforniai Los Angelesben a tél legjobb csapata címéért, ahol Európát és Észak-Amerikát 5-5, Dél-Amerikát és Óceániát 2-2 csapat, míg Kelet-Ázsát 1 együttes képviselte. A Közel-Keletről kvalifikáló Sandrock Gaming korábban visszalépett, így eggyel kevesebb gárdával indult el a Major.

A csoportkör során már több meglepetéseredmény született: az előző Majorön ezüstérmet szerző NRG például egyaránt vereséget szenvedett a dél-amerikai FURIA Esporttól, illetve az európai Endpointtól, a Renegades ellen így azért kellett játszania, hogy egyáltalán a rájátszást megélje a csapat. Ezt sikerült is elérnie, a vesztes ág 1. körében viszont a Team Queso megállította a csapatot, így 9-12. helyen zártak. A címvédő Team BDS is legyőzőre talált a G2 Esportstól, akik így megnyerték a csoportjukat. Csoportelsőként jutott még tovább a Version1, a FURIA, és a Spacestation Gaming is.

A rájátszás felső ágán így csak amerikai csapat szerepelt, míg az alsó ágon az 1. fordulót is csak négy európai csapat élte meg, a legjobb 6-ba pedig csak a Team Queso jutott be. Nemcsak bejutott, hanem egészen a döntőig menetelt, miután zsinórban az NRG – Evil Geniuses – FURIA – FaZe Clan – Spacestation Gaming együtteseit is két vállra tudta fektetni. Felső ágon a G2 Esports jutott még el idáig, akik előbb a FURIÁ-t, majd a Spacestationt verték meg, így utóbbi lett a bronzérmes, a Team Queso pedig készen állt arra, hogy megvédje az öreg kontinens becsületét. A Grand Finalt végül egy őrült küzdelem után 4-3-ra meg is tudták nyerni, a bracket reset viszont már a G2 4-2 arányú sikerét hozta, ezzel a G2 Esport fennállása első LAN-sikerét érte el.

Az esemény során ráadásul a Tavaszi Major és a Világbajnokság helyszíneit is bejelentették: utóbbi az észak-amerikai Dallasban lesz, míg a Major visszatér Londonba, ahol az 5. szezon világbajnokságát is rendezték. A szervezők ráadásul egy hangulatos bejelentővideót is készítettek ennek alkalmából, visszaemlékezve az akkori eseményekre.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

(borítókép)

Kövess Minket!