Pozsonyi LAN-on bizonyíthat a Budapest Five

Pozsonyi LAN-on bizonyíthat a Budapest Five

SINNERS, APEKS, Enterprise, eSuba: csupa olyan nevek versenyeznek Pozsonyban, akikről tudjuk, hogy erősek.

Pozsonyban, a szlovák fővárosban versenyzik a héten a Budapest Five. A Tipsport Bratislava Cup 2022-n egészen nagy nevek között bizonyíthatnak Aaronék, ugyanis a SINNERS és a HLTV top 30-ban szereplő Apeks is itt vannak – előbbivel ráadásul egy csoportba kerültek. A LAN-on nem kevesebb mint 1 millió cseh korona (~45 858 dollár) a tét, ennek felét viheti haza a végső győztes.

A verseny március 30-án indult az A-csoporttal (Apeks, ECLOT, Enterprise, Entropiq Prague), ott jelen állás szerint STYKO Apekse már biztos továbbjutó, az második helyért pénteken játszanak majd. A BP5 a B-csoportba került, itt a szlovák-cseh Sampi, a V4 FSF 2021-ről is ismerős eSuba és a már oskar helyett forsyyval játszó SINNERS ellen kell elérni a továbbjutást a GSL formátumú csoportkörben, ahol minden meccs Bo3. A csoportokból a legjobb kettő jut tovább a rájátszásba, az elődöntők után viszont lesz meccs a harmadik helyért is azok vesztesei között.

A B-csoport ma kezdődik, a BP5 14:30-kor lép pályára a Sampi ellen. Ez egy nemzetközi szinten kevésbé ismert gárda, talán a cseh twist neve lehet ismerős a tavalyi V4 FSF-ről, aki akkor az eSuba színeiben játszott még. Ennek ellenére kár lenne lebecsülni őket, parázs meccsre lehet számítani, a LAN-környezet miatt pedig aligha lesz csendes a körök közti néhány másodperc.

A pozsonyi versenyről magyar közvetítés sajnos nem lesz, de a szervezők biztosítanak angol nyelvűt ezen a Twitch-csatornán.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!