Vereség nélkül továbbjutott a Debreceni Egyetem – K&H EEK CS:GO

Vereség nélkül továbbjutott a Debreceni Egyetem – K&H EEK CS:GO

A DE mellett az Óbudai Egyetem és a Budapesti Corvinus Egyetem hallgatói is biztosan ott lesznek a K&H Egyetemi E-sport CS:GO Kupa rájátszásában!

Magyar E-sport szövetség, a Gamerland és a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség közös erővel hívták életre a K&H Egyetemi E-sport Kupát, amelyen belül a CS:GO-bajnokság már túl van a második fordulón is. Összesen nyolc hazai egyetem CS:GO-alakulata vágott neki két héttel ezelőtt a küzdelemnek, ahol 1,5 milliós összdíjazás várja őket.

Az első forduló könnyű győzelmei után a másodikban a Debreceni Egyetem egyenesen dominálta az ellenfeleket: a PTE ellen négy, a METU ellen három kört engedtek át a BO1 találkozókon. A DE már összes csoportmeccsét lejátszotta és sikeresen továbbjutott a rájátszásba. Jelen állás szerint a PTE-nek egy BGE elleni győzelemre van szüksége a továbbjutáshoz a 3. fordulóban, míg a BGE-nek a PTE-t és a METU-t is le kell győznie ehhez egy este alatt. A METU-nak matematikai esélye van még: ha nyernek a BGE ellen, de a BGE nyer a PTE ellen, akkor 1-2-es állásnál az egymás elleni eredmény, a körkülönbség, a nyert körök száma, végső esetben újrajátszás dönthet hármójuk között majd a sorrendről.

A B-csoportot jelenleg az Óbudai Egyetem és a Budapesti Corvinus Egyetem vezeti 2-0-ás állással, míg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem és a Győri Széchenyi István Egyetem még nem szerezték meg első győzelmüket, de mivel a 3. fordulóban egymás ellen játszanak, ez biztosan nem marad így. A csoport vezetői már lényegében továbbjutottak, de az alapszakasz 3. fordulójában még egymás ellen játszanak egy mérkőzést, ahol eldől melyikük a jobb.

A K&H EGYETEMI E-SPORT KUPA CS:GO 2. FORDULÓJÁNAK EREDMÉNYEI:

  • Debreceni Egyetem 16:4 Pécsi Tudományegyetem
  • Debreceni Egyetem 16:3 Budapesti Metropolitan Egyetem
  • Óbudai Egyetem 16:7 Győri Széchenyi István Egyetem
  • Budapesti Corvinus Egyetem 16:12 Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem

A csapatoknak most közel két hetük van pihenni és felkészülni az utolsó fordulóra. Április 14-én folytatódik az alapszakasz, amit az Esport1TV kínálatában követhettek majd élőben.

A K&H Egyetemi E-sport Kupa kiemelt támogatója a Digitális Jólét Program és az MI Kihívás

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!