5 Rocket League Workshop-pálya, ahol alapjaiban változik meg a játékmenet

5 Rocket League Workshop-pálya, ahol alapjaiban változik meg a játékmenet

Néhány esetben már nem csak a pálya tér el a hagyományos arénáktól, de maga a játékmenet is.

A Rocket League alap játékmenete pofonegyszerű (legalábbis leírva): egy szabályos formájú arénában kell a labdát az ellenfél térfelének végén elhelyezkedő kapuba juttatni, ezzel pedig gólt szerezni. A játéknak azonban elképesztő modder közössége is van, akik a Steam Műhelyében számtalan, elképesztően kreatív pályát osztottak meg a játékosokkal, amellyel elég komolyan fel is rázták a játékmenetet, időnként pedig még az is eltérő, miért kell küzdenünk.

Sajnos barátainkkal – mert a játék ezt még nem támogatja – csak egy külső segédprogrammal, a Bakkesmoddal, illetve ahhoz a Rocket Plugin segítségével tudunk játszani, Epic Games-en pedig még ennél is körülményesebben érhető el a funkció. Ha viszont ezeket sikerült áthidalni, akkor rengeteg pálya közül válogathatunk, mi ezek közül igyekeztünk kiválasztani ötöt.

Triple Goal Loophole

Steam Műhely oldala: Triple Goal Loophole

Listánkon először egy olyan pályát mutatunk be, ahol a cél ugyanaz, gólt kell szerezni, erre azonban nem a backboardon lévő falon lévő lyukba kell betalálni, hanem a földön lévőekbe – a többesszám pedig azért is indokolt, mert három, eltérő méretű lyuk van egymás mellett. A cél ugyanaz: be kell találni valamelyikbe.

Fall Guys

Steam Műhely oldala: Fall Guys

Javasolt beállítások:

  • Mérkőzés ideje: Végtelen
  • Labda mérete: Gigantic
  • Bounciness: Low
  • Ball Physics: Heavy

A Rocket League modder közössége több zseniális megoldást is végre tudott már hajtani, többek között például a Fall Guys: Ultimate Knockout-ot is sikerült átültetni az autósfoci világába. A pályát az ex-profi játékosnak, Lethamyrnak köszönhetjük, amely a népszerű játékot gyönyörűen ültette át a Rocket League-be.

Among Us

Steam Műhely oldala: Among Us

Ha már más játékok átültetéséről van szó, az Among Us is helyett kapott a Rocket League-ben. A feladatok ugyanazok: crewmate-ként oldd meg a feladatokat, szavazd ki az imposztorokat, utóbbiként pedig végezz a többi crewmate-tel úgy, hogy ne vegyenek észre.

Kviddics

Steam Műhely oldala: Kviddics

Javasolt beállítások:

  • Gravity: Low
  • Boost: Unlimited

A Harry Potter-univerzum népszerű sportjátékát, a kviddicset is végül megvalósították a játékban. Az aréna méretei közel megegyeznek a hagyományos pályáékkal, a tető van csak sokkal magasabban. Gólt lőni mindkét irányból szabad, így nagyobb teret kap a kreativitás. A kviddicstől eltérően gurkók, illetve cikesz nincs benne, így csak a több gól számít.

Strandlöplabda

Steam Műhely oldala: Strandlöplabda

Szükséges beállítások:

  • Ball size: Medium
  • Boost amount: Unlimited

Javasolt beállítások:

  • Match length: Unlimited
  • Ball type: Beach ball
  • Ball physics: Light
  • Respawn time: Disable goal reset

Bár a fejlesztők készítettek röplabda játékmódot, amely egy ideig elérhető is volt, az csak annyiban hasonlított a valódi sportághoz, hogy a labda úgy viselkedett, mint egy röplabda. Ebben a játékmódban viszont maga a pálya is hasonlít egy röplabda-pályára, ahol a cél, hogy a labda az ellenfél térfelére érjen, míg a sajátotokhoz ne.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

(borítókép)

Kövess Minket!