K&H MNEB SL GTS S4: újabb kettős győzelem, de egy DC is beleszólt a második futamba

K&H MNEB SL GTS S4: újabb kettős győzelem, de egy DC is beleszólt a második futamba

Szarkának a második futamon történt eset miatt igen sokba kerülhet a nullázás.

Nürburgringen a K&H MNEB SimLiga GTSport nem hozott végül meglepetést és a címvédés is egyre közelebb van már Blazsán Patrik számára, aki nem elég, hogy pole pozíciót ment az időmérőn, de végül kettős gyözelmével újabb 60 pontot szerzett, így jelenleg már negyvennel előzi meg az őt üldöző két vetélytársát. Az időmérő egyébként ritka szorosra sikeredett, Patrik mindössze 51 századdal bizonyult gyorsabbnak Mihalidesz Máténál.

A német versenypályán mindkét futam esetében 12 kört kellett megtenniük a versenyzőknek. Az első felvonásban a rajt ritka simán sikeredett Patriknak, gond nélkül hagyta állva a mezőnyt, mögötte Máté szilárdította meg a pozícióját, a harmadik helyért viszont jó néhány kanyar erejéig védekeznie kellett Szarka Zsoltnak. Bartha Tamás, Németh László és Tóth Henrik triója elég elszántnak tűnt, de végül nem sikerült egyiküknek sem túljárniuk az eszén. Henrik viszont megkezdte a felzárkózást és egy helyet előrelépett László megelőzésével. Az élen a féltávig nem történt változás, Patrik azonban csak 1 másodperces előnyt tudott kiautózni magának, Zsolt meg szép lassan ráakaszkodott Mátéra és 3 tizeden belül is megközelítette már. Olyan komoly tempót diktált, hogy a 6. körre a célegyenes végi visszafordítóban kifékezte ellenfelét és feljött a második helyre. Krémer Péter eközben a rajtnál az elbóbiskolása miatt elbukott pozíciókat igyekezett vissza szerezni, és a kilencedikről vissza tudott zárkózni egészen az ötödik helyig. A virtuális dobogón már nem változott a helyzet, Blazsán Patrik simán nyert, mögötte Szarka és Mihalidesz ért gond nélkül a célba.

Jöhetett a fordított rajtrácsos küzdelem, ami mindig hoz magával némi extra izgalmat, bár a végére a legjobbak gyakorlatilag átgázolnak a mezőnyön. Tóth Henrik ismét jól rajtolt, bár ehhez az kellett, hogy az előző futamon végül a hetedik helyen ért csak célba. Azzal, hogy feljött az első helyre innen ismét lehetősége nyílt a futamgyőzelemért terelgetnie az autóját. Mihalidesz szintén parádésat rajtolt, majd utána igyekezett gyorsan átrágnia magát a mezőny fennmaradó részén, és a második körtől kezdve már a második helyen autózott. Szarka viszont beragadt egy kicsit és néhány körkön keresztül csak Bartha hátsó spoilerét figyelhette, aztán az ötödik körre végül sikerült áthámoznia magát rajta, de Tamás nem hagyta magát és a célegyenesre ráfordító kanyarban visszaszerezte helyét, majd fej-fej mellett küzdöttek egymással, mikor is az egyenes végén Szarka elfékezte magát, Blazsán pedig megjött és maga mögé utasította ezáltal. Ezen idő alatt Mihalidesz megszerezte az első helyet magának, de a mögöttük haladó trió újra egymásba gabalyodott. Blazsán már Barthán is átverekedte magát, de Szarka szintén nem hagyta magát és nevető harmadikként kettejük között száguldott el és ragadta magához az előnyt. Ez a hármas aztán kanyarról kanyarra előzgette egymást, a nagy csatározás vége viszont az lett, hogy Blazsán elment mindkettejük mögött és elindult az első hely megszerzéséért. Tóth Henriket aztán könnyedén lehagyta, Mátéval viszont csatázott egy embereset, nagyjából két körébe telt, mire sikerült átverekedni magát rajta és bár a fiatal titán nem hagyta magát, egyszer visszaelőzőtt, megtartani az első helyét mégsem tudta. A nap legnagyobb vesztese Szarka Zsolt volt, aki egy szabálytalan előzést követően visszaadta pozícióit ellenfeleinek, majd utána eltűnt a mezőnyből, amire egyelőre nem tudni a pontos választ, de a pontszerzést illetően ő ezzel nagyon rosszul járt. A kockás zászló elsőként Patrikot, másodikként Mátét, harmadikként pedig az utolsó körökben a virtuális dobogó alsó fokáért rendesen megharcoló Tóth Henriket intette le.

A pontverseny így némileg módosult, az első helyen nincs változás, Blazsán vezet 232 ponttal, mögötte viszont Mihalidesz Máté feljött a második helyre a maga 192 pontjával, mögötte 22-vel leszakadva követi Szarka Zsolt.

Folytatás április 9-én szombaton 19 órától.

A további eredményekért a Race Online Hungary által fejlesztett GTS-Rank weboldalra látogassatok el, ahol a jövőbeli prekvalifikációs időket élőben követhetitek.

Nevezz, játssz és nyerj! Ha további részleteket szeretnétek megtudni a K&H MNEB-ről, akkor irány a bajnokság hivatalos Facebook oldala!

A K&H-MNEB kiemelt támogatója a Digitális Jólét Program és az MI Kihívás.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!