K&H MNEB SL GTS S4: kilökték Blazsánt, de gyakorlatilag így is bajnok

K&H MNEB SL GTS S4: kilökték Blazsánt, de gyakorlatilag így is bajnok

Két nagyon látványos és kiélezett helyzeteket hozó futam után alighanem megvan a bajnok a K&H MNEB SIMLiga GTSport negyedik szezonjában.

Miután Blazsán Patrik megszerezte a pole pozíciót az olasz Sardegna - Road Track - A pályán, riválisai nehéz helyzetbe kerültek, hiszen ilyen esetben számára nem igazán okozott gondot a győzelem. Hiába indult mellőle a pontverseny második helyezettje, Mihalidesz Máté, a rajtot követően visszacsúszott a negyedik helyre, miközben Blazsán mögött Tóth Henrik és Horváth Olivér kakaskodott kicsit. Aztán Máté is magához tért és egy körön belül már ő üldözte a címvédőt. Szarkának szintén nem ez volt az álom startja, de azért neki is sikerült némi küzdelem árán – Tóth Henrik ugyanis nem hagyta magát olyan könnyen – két körön belül felzárkózni a harmadik helyre. Aztán ők szépen elvoltak, egy ideig oda-vissza előzgették egymást. Máté eközben nagyon meg tudta közelíteni az élen haladó Blazsánt. Hiába autózott azonban 3 tizeden belül Máté, egyszerűen nem sikerült túljárnia a kétszeres bajnok eszén. A negyedik évad egyik legszorosabb befutóját hozta, bár az első hely végül nem forgott veszélyben, annak ellenére, hogy volt olyan pillanat, amikor Máté majd letolta Patrikot a pályáról, az utolsó körökben a harmadik helyért ádáz csatát vívott Szarka és Tóth. Néhány kanyarban utóbbi a Mercédeszével megpróbákozott bebújni és maga mögé utasítani ellenfelét, de a végén nem bizonyult elég ravasznak és gyorsnak, így Szarka megőrizte a dobogós helyezését.

A fordított rajtrácsos versenyen Tóth Gábor ragadta magához a vezető pozíciót és egész határozottan ragaszkodott hozzá. Csak a harmadik körben sikerült Tóth Henriknek, majd Horváth Olivérnek is. A bajnoki trió viszont komoly problémába ütközött, nem ment ugyanis a gyors előretörés egyikőjüknek sem. Három kör elteltével Szarka a negyedik, Blazsán az ötödik, míg Mihalidesz csak a hetedik helyen állt. Aztán a negyedik kört megkezdvén a célegyenes végi balosban Blazsán megpróbálta megelőzni Szarkát kívülről, de időközben Bartha is beékelődött közéjük, aki elfékezte magát és kitessékelte a címvédőt. Ezzel Blazsán visszaesett a 12. helyre. Meglepő módon két nemezise, Máté és Zsolt sem igazán tudta kihasználni ezt a számukra szerencsés helyzetet, előbbi a negyedik helyen ragadt be, utóbbi egy bolyban autózva váltogatta a helyét, majd a hetedik helyre ékelődött be. Blazsán viszont még nagyobb elánnal terelgette Nissanját és mint kés a vajon úgy robogott át a mezőnyön. Két körön belül már 5 helyet jött előre, aztán Mihalidesz mögött megtorpant, hiszen Máté remekül védekezett és nem engedte, hogy rajta is könnyedén átlépjen. Egymást előzgették a 11 körös verseny utolsó harmadában, a végére viszont Blazsánnak sikerült összehoznia ezt az előzést is és az ötödik helyen zárt. Eközben az élen Szarka beékelődött Hortváth Olivér mögé és Tóth Henrik elé, bár ez a csata nem volt ilyen sima, hiszen az utolsó körig gyakorlatilag bárki nyerhetett volna.

A 30 plusz ponthoz képest Blazsán most csak 20 gyűjtött az ötödik helyével, de ez az 50 is bőven elegendő, hogy gyakorlatilag harmadszorra is behúzza a K&H MNEB SIMLiga GTSport idei szezonját. Olyannyira, hogy jelenleg 60 ponttal vezeti a tabellát, 282-et szerzett edddig, mögötte Szarka és Mihalidesz is egyaránt 222-vel követik őt. Így a nagy kérdés az utolsó fordulóra, hogy ki lesz mögötte a második és a harmadik.

A szezon befejező futamait április 16-án szombaton 19 órától lehet megtekinteni élőben.

A további eredményekért a Race Online Hungary által fejlesztett GTS-Rank weboldalra látogassatok el, ahol a jövőbeli prekvalifikációs időket élőben követhetitek.

Nevezz, játssz és nyerj! Ha további részleteket szeretnétek megtudni a K&H MNEB-ről, akkor irány a bajnokság hivatalos Facebook oldala!

A K&H-MNEB kiemelt támogatója a Digitális Jólét Program és az MI Kihívás.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!