Utolsó kanyaros előzéssel dőlt el a PESC kanadai futama

Utolsó kanyaros előzéssel dőlt el a PESC kanadai futama

A Porsche Esports Supercup kanadai fordulója Zac Campbellről és Dayne Warrenről szólt, Pinto és Job csendes hétvégét futottak.

A Porsche Esports Supercup hatodik fordulójában megtört a széria, idén először nem az időmérő leggyorsabbja nyerte meg a sprintet. A Circuit Gilles Villeneuve-ön ezúttal Zac Campbell (sprintfutam) és Dayne Warren (főfutam) jeleskedtek, utóbbi ráadásul pole pozíciót szerzet az időmérőn, ami további 10 pontot ért, így a bajnokságban is jelentősen feljött a szezon közepére.

Fő esemény

Az időmérő legjobbja mint írtuk is már, Dayne Warren volt, aki a 911 GT3-at 1:34.745-ös idővel tette a sprintfutam rajtrácsának első sorára. Mellette Kevin Ellis Jr mindössze 16 ezreddel lemaradva a második, további 34 ezreddel lemaradva pedig a korábbi PESC-bajnok, Sebastian Job lett a harmadik. A bajnokságot vezető Diogo Pinto ezúttal csak a kilencedik helyről indulhatott.

A rajtnál a negyedik helyről startoló Campbell megelőzte Jobot, Warren pedig kifutott a pályáról a hatos kanyarban, ezzel egészen a kilencedik helyig csúszott vissza. Warren számára innentől kezdve a cél a nyolcadik hely volt, hiszen ezzel ismét pole pozícióból indulhat a jóval több pontot érő főfutamon – ezt három körrel a vége előtt meg is szerezte Sanchez és Sirica balesete miatt. Az utolsó körön Campbell Ellis Jr-t mellé került a hajtűkanyarban, majd egészen a bajnokok faláig versenyeztek egymással a futamgyőzelemért, amely végül Campbellé lett a célegyenest megelőző sikánban. Az amerikai ezzel a második olyan versenyző lett az idei szezonban Jobot követve, aki egynél több futamot nyert meg.

A főfutamon ismét Dayne Warren indulhatott hát a pole-ból, de ezúttal nem dobta el a győzelmet hat kanyar után magától. Ezen túl sajnos nem sok akció volt, az első négy helyen mindenki tartotta a pozícióját a rajttól kezdve a kockás zászlóig. Warren mögött Talens és a bajnokságot vezető Pinto értek célba a dobogós helyeken, a top ötbe még Benecke és Ellis Jr. fértek be. Pinto előnye azonban 21 pontra csökkent a korábbi 28-ról. A legtöbb pontot a kanadai futamon Ellis Jr. vitte haza a második és ötödik helyei, valamint az időmérős második hely 64 pontot ért, ezzel a bajnokságban megelőzte Jobot is.

Circuit Gilles Villeneuve sprintfutam
1. Zac Campbell
2. Kevin Ellis jr.
3. Sebastian Job
4. Graham Carroll
5. Maximilian Benecke

Circuit Gilles Villeneuve főfutam
1. Dayne Warren
2. Salva Talens
3. Diogo C. Pinto
4. Maximilian Benecke
5. Kevin Ellis jr.

Bajnokság állása 5 kör után
1. Diogo C. Pinto 320 pont
2. Kevin Eliis jr. 299 pont

3. Sebastian Job 291 pont
4. Zac Campbell 275 pont
5. Charlie Collins 234 pont

All Star

Az All Star futamokon Quirkitized ismét nagyot ment a 718 Cayman GT4 kormánya mögött, miután a sprintet kényelmesen megnyerte és ezzel egyre közelebb kerül a trófeához is. A főfutamon Matt Malone indult pole pozícióból, miután a sprinten kiugrott a rajtnál és diszkvalifikálták, ezzel pedig az utolsó helyre került – az All Staron ugyebár teljesen megfordított rajtrács van. Malone azonban nem sokáig örülhetett, megérkeztek rá az All Star legjobbjai, Emree és Quirkitized. Nekik volt egy különös pillanatuk a pályán, amikor előbbi belelaggolt utóbbiba és kilökte őt, de Quirk megmentette az autót. Ezután egyik kaotikus pillanat követte a másikat és hamarosan Malone a bajnokok falában kötött ki, Quirk pedig az élen, ezzel a dupla győzelemmel pedig szépen elhúzott a bajnoki riválisai előtt.

A PESC következő fordulója április 23-án lesz a belgiumi Spa-Francorchamps-on. Kövessétek az új Sim Racing rovatunkat a PESC, F1, GTS és más egyéb szimulátorversenyzős hírekért!

Borítókép: Porsche Motorsport

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!