Máris megjelentek a csalók az Overwatch 2 bétájában

Máris megjelentek a csalók az Overwatch 2 bétájában

Pár nap elég volt ahhoz, hogy feltűnjenek a meccseken az aimbottal és walhackel felszerelt játékosok. 

Néhány napja indult az Overwatch 2 hivatalos bétatesztje és a játék máris megdöntötte elődje egyik rekordját, ugyanis a kulcsot adó Twitch drop esemény során volt olyan pillanat, hogy 1.5 millióan figyelték a különböző tartalomgyártók, mint például xQc, ML7, Asmongold vagy Seagull meccseit. 

Sajnos a nagy érdeklődésnek van némi hátulütője is, ugyanis több forrás arról számolt be, hogy a csalók is felfedezték maguknak a játékot és egyre több meccset tesznek tönkre. A Valorantban, Warzone-ban, illetve Overwatchban is érdekelt Anti-Cheat Police Department discord közösség legutóbbi információi szerint egyes cheat manufaktúrák akár 10 ezer dollárt is kereshetnek termékeikkel havonta és ha nem lép a Blizzard, a jelenség megmérgezheti az Overwatch 2 légkörét is.  Az alábbi bejegyzésben egyébként egy Jennifer néven futó Soldiert tekinthettek meg, aki ulti nélkül aimbotozik, ráadásul még a POTG-t is begyűjtötte. 

Valószínűleg azért jelentek meg ilyen rövid időn belül a cheaterek, mert az Overwatch 2 bétája tulajdonképpen az Overwatch motorját használja, így a már meglévő programokat csak optimalizálni kellett az új klienshez. A játékban egyébként a szóban forgó aimbot számít a legnépszerűbb illegális programnak, de a wallhack, azaz a falon átlátás és a nehezebben lebuktatható aimlock, vagyis a célzásrásegítő is előszeretettel szerepel a csalók eszköztárában. A Blizzard egyébként mindig is igyekezett aktívan fellépni a csalók ellen és a report rendszer nagy segítségükre van a harcban, viszont sokan azon a véleményen vannak, hogy a játéknak elsősorban a meglévőnél erősebb anticheat programra lenne szüksége, nem pedig utólagos monitorozásra és ellenőrzésre. 

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!