Észak-Amerikának ma ágyba vitték a reggelit Antwerpenben

Észak-Amerikának ma ágyba vitték a reggelit Antwerpenben

Aligha ilyen kezdésre vágyott a Liquid és a Complexity, utóbbi is csak éppen elkerülte a 0-2-t a Major első napján az egyik leggyengébb csapat ellen.

A Vitality és az ENCE nagyon erősen, a G2 és az Astralis felemásan, a Liquid és a Complexity csalódást keltően kezdte meg az antwerpeni menetelését a Major első napján a Bo1-es körökben. A mixben egyelőre ott vannak a két brazil csapat 1-1-nél, de a Bad News Eagles is relatíve jól teljesített eddig. A két legtöbbet 0-3-ra pickelt csapat a Pick'Em kihívásban, a Renegades és az IHC, 0-2-n áll eddig – minden gyémánt coinra célzó örömére. Bár a mongolok majdnem megverték a Complexityt, tehát nem a gyengék sportja ez a tippelde idén sem.

A tegnapi nap legfontosabb narratívája Észak-Amerika gyengélkedése volt a nemzetközi mezőnyben. A Liquid kikapott a G2-tól Infernon 6:16-ra, ez talán még várható is volt, bár hozzátennénk, hogy a Bo1-es G2-nál még a pénzfeldobás is hatékonyabb meccsek eldöntésében, lásd Spirit elleni 19:17, amit majdnem elbuktak 14:4-es vezetésről. Az Imperial elleni 10:16 viszont már bőven a megbocsájthatatlan kategória a Liquid-játékosok minőségét és azt a tényt vizsgálva, hogy a braziloknak kitiltották az edzőjét a Majorről két nappal a verseny előtt! A Liquid ma a dél-amerikai 9z ellen játszik kiesési rangadót Bo3-ban, ha itt sem tudnak bizonyítani, akkor ennek a felállásnak minden bizonnyal vége, követhetik az EG-t – akiknek szintén a 9z ásta meg a sírját az RMR-en.

A Complexity hétfőn reggel aligha érezte magát szerencsésnek, hiszen a Vitality ellen sorsolták őket, de az olykor ingatag francia-dán csapat ellen még lehetett is volna keresnivalójuk egy jobb napon. Aztán jött ZywOo, aki átlagosan lövöldözött magához képest, de a meccs során a coL játékosai nem tudták lelőni őt egyszer sem! Ez az 1:16-os pofon a Vitality ellen alighanem megadta az alaphangulatot a Complexity táborában a nap további részére, mert a mezőny leggyengébb csapata, az IHC 8 kört hozott ellenük Nuke T-oldalon és egészen 13:13-ig tartotta is a lépést az amerikaiakkal. A meccs nem egyszer úgy nézett ki, hogy a coL fog kikapni, pedig pont az ilyen találkozókon kellene nyugodtan, biztosan, fölényesen játszani – a 16:13-as eredmény ebben a formában nem elég. A coL ma az Outsiders ellen játszik Bo1-et 1-1-es állásnál, de hiába van YEKINDARék fölött az összes sötét felhő, vajmi kevés esély van rá, hogy ezt az amerikaiak megnyerjék.

Kiemelt meccsek a 2. napon

13:15 - Complexity vs Outsiders
14:30 - Vitality vs forZe (a továbbjutásért)
18:15 - ENCE vs G2 (a továbbjutásért)

Borítókép: PGL

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!