Rainbow Six V4 Masters: Eldőlt melyik két magyar csapat jutott ki a versenyre

Rainbow Six V4 Masters: Eldőlt melyik két magyar csapat jutott ki a versenyre

Losi olyan 1v3-mat hozott a döntőben, amire nem sok csapatnak lenne válasza.

Lengyelország, Csehország, Szlovákia és Magyarország legjobb R6S csapatai vehetnek részt a 2022-es V4 Mastersen, amit a Ubisoft direkt azzal a szándékkel hívott életre, hogy növelje a régió ismertségét, hogy új lehetőséget biztosítsanak a térség játékosai és csapatai számára. A visegrádi négyeket tömörítő ligának az első állomása a résztvevő országok selejtezői, a hazai kvali tegnap este véget is ért.

Több tucat játékos és kerek egy tucat csapat vágott neki a selejtezőnek. Mindenki szeme előtt ugyanaz a cél lebegett, bejutni a top 2-be. A felső ági döntő győztese azonnal továbbjutott, de a többieknek sem kellett nagyon aggódniuk, volt alsó ág, egy hiba belefért a játékba. Alsóról még bárki visszalőhette magát, ám az végül csak egyetlen csapatnak sikerült.

A kvali abszolút esélyese az Illés Akadémia Spirit csapata volt, de azért voltak mellettük erős kihívók, mint például a WnP vagy a WiLD. Az élet furcsa poénja, hogy végül pont ez a két alakulat álltja az útjukat.

A felső ági döntőben a WnP bizonyult erősebbnek. Ráadásul Falconék csodálatos játékkal fordították meg a mérkőzést. Az első pálya, Villa, az IAS neve mellett landolt, 7-4-re hozták el a pályát Szikalyék. Kafén is el tudtak húzni 4-2-re, onnan viszont nem tudták lezárni a meccset. 7-4-re fordított a WnP, Losi egy parádés 1v3-mal zárta le a pályát, majd a csapat egy szoros és izgalmas decideren, 8-7-tel ejtették le az IAS-t az alsó ágra.

A WnP már pezsgőt bonthatott, bejutottak a 22 ezer eurót kínáló V4 Masters alapszakaszába, míg a Spirit a WiLD ellen javíthatott. Az ellen a WiLD ellen, akiket a felső ágon 7-2-re vertek.

Az ilyen mértékű dominancia elmaradt a visszavágón. Villát ismét be tudta hozni az IAS, de Bo3-ban már erősebb volt a WiLD. 7-3-ra és 7-5-re nyerték a pályáikat, különösen a védekező térfeleken tudták büntetni ellenfeleiket. ChiByék tehát nem tudtak élni a javítás lehetőségével. Ezúttal erősebb volt nálunk a WnP és a WiLD is, ők ketten jutottak be a V4 Masters alapszakaszába, ahol a bajnokcsapat a pénznyeremény mellett egy fix European Challenger League spottal is gazdagodik.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!