Iparági források szerint Jeff Kaplan kreatív nézeteltérés miatt hagyta ott az Overwatch 2-őt

Iparági források szerint Jeff Kaplan kreatív nézeteltérés miatt hagyta ott az Overwatch 2-őt

Egy koreai bennfentes szerint a PvE mód vezetett a szakember távozásához. 

Annak ellenére, hogy az Overwatch 2 körül néhány hete igencsak felpörgött a légkör a zárt PvP béta indulása miatt, a projektről sokáig semmit nem lehetett tudni 2019-es bejelentése után. A rajongók aggodalmát tetézte, hogy a játék direktorának számító Jeff Kaplan közel 20 év után tavaly tavasszal felmondott a Blizzardnál, helyét pedig Aaron Keller töltötte be. Hivatalosan egyik fél sem kommentálta bővebben a szakember távozásának okát, azonban nemrég egy koreai bennfentes úgy nyilatkozott, hogy az indok az Overwatch 2 PvE módjának és magának a franchise üzleti modelljének irányvonala volt. 

A napvilágot látott információk szerint Kaplan és csapatának zöme teljes mértékben az Overwatch 2 PvE módjának készítésére állt rá, magára hagyva az eredeti játékot, mondván nem egy folyamatos frissítéseket igénylő projektről van szó. Idővel azonban a játék munkálatait olyan tényezők hátráltatták, mint a koronavírus világjárvány, továbbá a stúdiót megrázó zaklatási botrány, így folyamatosak lettek a csúszások. Az Activision Blizzard vezetése természetesen eredményeket akart, nyomást helyezett a fejlesztőkre és elkezdte siettetni a munkát, továbbá az sem segített a helyzeten, hogy a vezetőség úgy képzelte el a franchise jövőjét, mint a Call of Duty-nál, azaz rendszeresen érkeznek a pénzügyileg profitáló kozmetikumok és eventek, esetleg bevezetik a Battle-pass rendszert. Jeff így már nem szerette volna vezetni a csapatot, ezért több társával együtt a távozás mellett döntött. 

Érdekesség, hogy a Blizzard ezután leigazolta Walter Kongot, aki korábban az Epic Games berkeit erősítette és a Fortnite tartalomgyártásáért volt felelős. Az ő döntése volt például, hogy a PvE és PvP vonal élesen váljon el egymástól, utóbbi például emiatt érkezett meg ilyen hirtelenséggel. Habár a PvE továbbra is gyenge lábakon áll, nagy változásoknak nézünk elébe az új játékban és nem lepődnénk meg, ha a felhasználóbarát lootbox rendszer helyett bekerülne egy ingame shop, ahol limitált kiadású vagy időszakos kozmetikumokért fizethetünk majd csillagászati összegeket. Mindez magában hordozza az ingyenes modellre váltást, de ne rohanjunk ennyire előre. 

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!