"A befektetett idő optimalizálása érdekében új személlyel dolgozunk együtt" - WnP.R6S interjú

Hosszú utat járt be a WnP az elmúlt években, és amíg az előző szezonban a kiesés ellen harcoltak, most simán ott lehetnek a rájátszásban.

Van egy csapat, mert mindig van egy csapat, akiről egyszerűen a szezon előtt nem lehet eldönteni, hogy mire lehetnek majd képesek. A 2021-es évad alatt nem ment jól nekik a játék, így könnyen rájuk lehetett volna aggatni a középmezőnyre jók lesznek cédulát, majd aztán jött az első vereség és ez beigazolódni látszott. Aztán megtörtént a varázslat és alighanem mindenkit megleptek a remek játékukkal. A K&H MNEB R6S 2022-es szezonjában pazarul teljesít a WnP, ezért nem is véletlen, hogy ott vannak a legjobb négyben és nagyon úgy tűnik a rájátszás is összejön nekik. Az alapszakaszban többek között képesek voltak legyőzni a KmK ötösét, elég komoly verést mértek a WiLD-ra, illetve az Illés Akadémia Spiritet is megszorongatták. Becsúszott néhány kellemetlen pontvesztés is, de ettől függetlenül ez a csapat üde színfoltja a nemzeti bajnokságnak.

Ennek apropóján beszélgettünk egyet Losonczy "Losii" Andrással és kiderült, hogy miben sikerült a legtöbbet fejlődniük, illetve hogyan változott a csapat a még jobb eredmények elérése érdekében. Valamint azt is tudni érdemes, hogy nem csak a K&H MNEB-en állnak helyt a srácok, ugyanis egy másik nagy versenyen is fantasztikus eredményt értek el, hiszen a hazai V4 Masters selejtezőben kiválóra vizsgáztak. Losii mellett az együttesben még ott van Falcon, Nani, drax, PITYU és hodka is. Íme az interjú:

Talán senki nem várt titeket az első négybe, mégis bebizonyítottátok, hogy mennyire jók vagytok. Miben sikerült a legtöbbet fejlődnötök az ideig szezon során?

"Az előző szezonban a problémát az okozta, hogy nem tudtuk kivitelezni az előzetesen megtervezett stratégiákat, úgy ahogy szerettünk volna egy körön belül. Most azonban Györök “Pityu” István és Kövesdi “Drax” Ferenc konzisztens teljesítménye ezt jelentősen megkönnyíti, így ritkábban futunk ki az időből és a csapatmunkánk is jelentősen javult, nem beszélve az egyéni skillekről."

Melyik diadalotokra vagytok a legbüszkébbek?

"Legbüszkébbek az elért eredményeink közül a V4 Masters 2022-es kvalifikációján elért teljesítményünkre vagyunk, azon belül is az Illés Akadémia Spirit elleni BO3 győzelmet mondanám. Hiába kaptunk ki az első pályán - Villán, a csapatmorál végig megmaradt. Később egy magabiztos Kafe győzelem után sikerült az utolsó pálya utolsó körében is higgadtnak maradni, így habár egy hajszálon is múlott, de megnyertük a mérkőzést. A BO3 megnyerésével biztosítottuk a helyünket a V4 Masters 2022-es szezonjában."

Nagyon úgy tűnik, hogy a rájátszásban ott lesztek. Lesz valamiféle extra felkészülés a következő szakaszra? Fontos lesz számotokra, hogy ki ellen játszotok majd először?

"Habár jelenlegi állás szerint még nem 100%-os hogy benne leszünk a top 4-ben, mindenképpen készülünk a rájátszásra. Seedelés szempontjából, annyira nem gondoljuk túl kik ellen fogunk játszani, ugyanúgy készülünk tovább mindenki ellen és amint tudjuk az ágrajzot részletesebben utána nézünk az adott csapatoknak."

Történt e változás a háttérben dolgozók esetében vagy ugyanazzal a stábbal mentek tovább? Kik ők?

"A csapatunk játékon kívüli dolgokban mindig számíthat a managerére Németh Beatrixra - Bejjára - aki intézi, rendezi a csapat minden dolgát, problémáját. Továbbra is velünk van Bóné “Mediq” Bence és Szalay “Nanii” Bálint, akik szabadidejük függvényében segítenek nekünk bár a legtöbb háttér munkát - gondolok itt bannokra, stratokra stb. - magunknak csináltuk, ami néha kicsit megterhelő, illetve néha a gyakorlás rovására ment.

Azért, hogy optimalizálni tudjuk a játékba fektetett időt, közelmúltban elkezdtünk dolgozni Kisbalázs "Uknow" Dömével, aki specifikusan az ellenfél csapatokat fogja elemezni számunkra és ezzel segítve a csapatunk egyszerűbb működését illetve több coach-ot is tryoutolunk jelen pillanatban. Végleges döntés még nem született a coachok terén, de amint megtaláljuk a számunkra megfelelő embereket, valamennyi social media oldalon jelezni fogjuk a publikum felé."

Az előző idényben a 6. helyet szereztétek meg. Látványos az előrelépés. Ebben az esztendőben milyen helyezés után lennétek maradéktalanul elégedettek?

"A szezon elején a célunk mindenképpen a rájátszásra való bejutás volt, ezt úgy néz ki el fogjuk érni, így alapból elégedettek leszünk. Rájátszáson belül győzelemre hajtunk, de egy dobogós helyezéssel is megelégszünk, ha úgy alakulnak a mérkőzések. A fókusz viszont továbbra is V4 Mastersben történő meccseinken lesz a hangsúly, hiszen az ott elérhető Challenger League spot a fő motivációnk."

Mindenképp van győztese egy összecsapásnak, de a hosszabbításban szerzett győzelem mégsem ér olyan sokat. Hogy tetszik a mostani rendszer?

"Szerintem nem véletlenül ez a kompetitív formátum BO1-ekben már egy jó ideje. Megadja a lehetőséget arra, hogy egy izgalmas, szoros mérkőzés ne egy “unalmas” döntetlennel érjen véget, ami után mindkét csapat elégedetlenül távozik, hanem még 3 körig folyhat a harc a harmadik pontért."

A K&H-MNEB kiemelt támogatója a Digitális Jólét Program és az MI Kihívás.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!