"Két csapat hátán van a mi céltáblánk..." – BEE.R6S interjú

Hogy kiket győznének le a legszívesebben és mit nem szeretnek a jelenlegi metában? Kiderül az interjúból.

A csapat új és bizony van egy újonc játékosuk is, de a mag az már egy tapasztaltabb brigádnak mondható. Talán ez a fajta kettősség az, ami miatt egyelőre nem sikerült még megszilárdítaniuk a helyüket a rájátszást érő felső-házban. Ráadásul a legutóbbi hetek nem sikerültek jól a csapat számára, két nagyobb együttestől is kikaptak, bár a KmK ellen legalább 1 pont összejött.

A Tensei elleni vereség fájó pont lehet a számukra, így a Nice ötösének sikerült megelőzniük a BEE gárdáját, tehát a hajrá egészen izgalmas és különleges lesz számukra, illetve a nézők számára is. Meglepő módon egyébként az ideig bajnokságban először szereplő Garren hozza eddig a legjobb K/D arányt a keretből – a power ranking szerint csak hárman előzik meg és ő maga 4-es osztályzatot kapott –, miközben d0m1n1k a legtöbbet plantelő trióba tartozik (Rexhun és zhoxk mellett) a maga 8 lepakolt defuserével.

Jelenleg 12 pontjuk van, akárcsak a WiLD-nak és 1 ponttal van előttük a Nice Gaming. Ha azt vesszük számításba, hogy már csak 4 összecsapásuk van és köztük játszanak mindkettő nagy riválisuk, valamint a WnP ellen is, akkor látható, hogy pokoli nehéz dolguk lesz kiharcolni a playoffban való szereplésüket. Az interjú során pedig kiderült, hogy miként készülnek a bootcamp alatt, kiket szeretnének mindenképp legyőzni és azt is, hogy mi a véleményük a mostani metáról:

Újoncként milyen elvárásokkal vágtatok neki a 2022-es K&H MNEB szezonjának?

"Igazából az alapfelállásból csak Szilárd (Garren) újonc MNEB-en, ugyanis a csapat többi tagja játszott már MNEB-en. A csapat magja a tavalyi Team Plague 3 tagja azaz Lepidus, d0m1n1k és Haribo, szóval magunkkal szemben mindenképpen az volt az alapvető elvárás, hogy a 3. szezonnál jobb eredményt érjünk el, viszont a szezon jelenlegi állást tekintve mindenképpen a rájátszásra való bejutás, amit a csapat elvár magától."

A csapat bootcamp keretein belül igyekszik továbbfejleszteni magát. Mennyivel másabb így gyakorolni, miben tudtok így többet fejlődni személy szerint az online felkészüléssel szemben?

"Igazából a bootcamp számunkra a csapatépítésről szólt, mintsem az ingame felkészülésről. Szerettünk volna egy már-már barátias légkört kialakítani, kicsit jobban összecsiszolódni, ami hellyel-közzel sikerült is."

Nem dőlhettek még hátra, mert egy-két csapat biztosan pályázik a negyedik helyre. Van rajtatok extra teher vagy most már hozzászoktatok a légkörhöz és ég bennetek a további bizonyítási vágy?

"Nyilván a ligával járó megfelelési kényszer megvan bennünk, viszont magabiztosan és lelkesen fogunk nekivágni a soron következő meccseknek és reméljük, hogy a legjobbat fogjuk tudni kiadni magunkból. A kompetitív légkör, amit az MNEB nyújt már mondhatni természetes és a szezonban játszó csapatokból 6 együttes teljesen profin próbálja kezelni a dolgokat, ami mindenképpen pozitívum."

Mennyire tetszik nektek a jelenlegi meta? Mi a legjobb és a legrosszabb része?

"A jelenlegi meta teljesen más, mint a tavalyi, ami meg is pecsételi a meccseket. Tekintve, hogy csapatunk játékosai a szezon előtt tértek vissza az “alkotói szünetükről”, így kellett egy kis idő, amíg hozzászoktunk a gránát, illetve Finka metához, de gyakorlással minden ilyen nemű probléma megoldható. A jelenlegi meta legjobb részeként a strat heavy-séget említeném meg, tehát az eddigi “ranked playstyle” már nem olyan eredményes, mint az előző szezonokban. A legrosszabb résznek én egyértelműen a Finka metát említeném. A Finka komplett köröket fordíthat meg a heal, illetve az LMG-je miatt, ami eléggé szokatlan, hogy egy operátor ekkora game changing potenciállal rendelkezik."

Ki volt eddig a legnehezebb ellenfeletek eddig?

"Nehéz csak egy csapatot kiemelni, ugyanis a jelenlegi szezon az egyik legszorosabb, tehát nincs olyan hogy könnyű meccs viszont én a WnP-t és az IAS-t emelném ki mindenképpen mivel ők a “nagykutyák” így az ő hátukon van a céltáblánk."

A K&H-MNEB kiemelt támogatója a Digitális Jólét Program és az MI Kihívás.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!