Rio Major: Egy óra alatt elfogytak a jegyek, s1mple ultimátumot adott az ESL-nek

Rio Major: Egy óra alatt elfogytak a jegyek, s1mple ultimátumot adott az ESL-nek

Az IEM Rio Major a legfeljebb 18 ezer férőhelyes Jeunesse Arenaban lesz, de a brazilok keveslik ezt a kapacitást.

Tegnap este 19:00-kor indult el az IEM Rio Major jegyértékesítése, az ESL bejelentése szerint pedig kevesebb, mint 60 percbe telt, hogy el is fogyjanak a helyek a legfeljebb 18 ezer férőhelyes Jeunesse Arenaban – az oldalt még túl is terhelték közben. A nagy érdeklődés várható volt, ezért is merült fel a rioi önkormányzatnál egy rajongói fesztivál szervezése az aréna közelében.

A közösség viszont vagy elsiklott a brazil lapokban felfedett információk felett, vagy még azt is keveseli, ugyanis még s1mple is kitett egy posztot, miszerint „futballstadion vagy én nem megyek”, ezzel is nyomás alá helyezve a szervezőket és elnyerve a brazil rajongók kegyeit. A legtöbben a Maracanã stadionba helyeztetnék át a Majort, aminek 78 000 fős kapacitása van.

A brazilok is számtalan ilyen jellegű követelést tettek közzé az elmúlt napokban Twitteren. A rendezvényszervezést jól ismerő Redeye viszont elmondta erről, hogy ő érti a problémát és az embereket, de hat hónappal egy ekkora esemény előtt ez a váltás nem lehetséges, mert az ESL a dátumoktól kezdve a költségvetésig mindent legkésőbb tavaly októberben lerendezett már. Azt pedig csak mi tesszük hozzá, hogy az eredeti, 2020-as tervekben is jó eséllyel a Jeunesse Arena szerepelt, ezért a pandémia idejére lefoglalt helyszínnel évek óta tarthat kapcsolatot a Rio Major miatt az ESL, ennek mindenféle felelősségével együtt.

Borítókép: ESL

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!