#MajortAMaracanãba: A stadion köszöni szépen, de nem kér belőle

#MajortAMaracanãba: A stadion köszöni szépen, de nem kér belőle

Ha már lúd, legyen kövér alapon Brazília legnagyobb stadionjára, a Maracanãra esett a közösség választása, de már biztosan nem ott lesz a következő Major.

Az ESL a múlthéten leplezte le az IEM Rio Majort, amelyet a legfeljebb 18 ezer férőhelyes Jeunesse Arenaban fognak rendezni október végétől november közepéig. A jegyek egy óra alatt elfogytak a rendezvényre, ezért a rajongók és a profi játékosok is kampányba kezdtek, hátha sikerül elérni fél évvel az esemény előtt, hogy egy nagyobb helyszínre kerüljön a Major. A közösség választása pedig ha már lúd, legyen kövér alapon Brazília legnagyobb stadionjára, a Maracanãra esett, ami 78 000 fős kapacitással rendelkezik.

#MajorNoMaracanã (magyarul kb. Majort a Maracanãba) posztokat egy idő után felfedezték a stadion üzemeltetői is, akik reagáltak a kérésre: „Srácok, megtisztelő lenne egy Major a Maracanãban, de senki sem keresett ezzel minket és a dátumok is a Brasileirao [brazil elsőosztályú labdarugó bajnokság] vége felé vannak, szóval ez most nem fog összejönni.” Ezt követően több brazil stadion is felajánlotta magát az ESL-nek, de ezek még csak nem is Rioban találhatóak, ezért aligha lehetnének opciók – az ESL nem is reagált ezekre nyilvánosan. Az ajánlatok között volt a São Paulo-i Allianz Parque (45 ezer férőhely) és a curitibai Arena de Baixada (42 ezer férőhely) is.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!